lumma1 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 witam problem jest taki bmw 7 silnik 2.8 m52 jeden wanos + stag 300 dwa parowniki < po poprzednim właścicielu> po nagrzaniu przełącza się na gaz i zaczyna telepać silnikiem i po paru sekundach piszczy i się rozłącza filtry wymienione od razu po dolegliwościach - w poprzednim wozidle takie były objawy zabitych filtrów -stan płynu chłodniczego może mieliście takie objawy pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Parowniki mogły już się zasyfić ewentualnie membrany sparciały- czyszczenie i regeneracja lub wymiana parownika, proponuje jeden ale mocniejszy. Wtryski może już klękły. Co masz za gazidło i czy jeszcze jakieś objawy są? Ewentualnie trzeba by podpiąć instalację pod kompa i na nowo mapy ułożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Napisz ile czasu i km ma instalacja.Może to być jak wyżej reduktor,wtryski,mapa... Proponuję zmienić reduktor na jeden ale mocniejszy bo regeneracja dwóch to to koszt połowy nowego więc możesz zainwestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lumma1 Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 diagnoza postawiona padły reduktory - sparciałe membrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lumma1 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 (edytowane) i po wymianie reduktorów na jeden i dodatkowo mapsensor filtru i przewody predzej łykała 16 litrów zobaczymy jakie teraz spalanie będzie Edytowane 2 Grudnia 2013 przez lumma1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 gdzie robiłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lumma1 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 po jazdach od gazownika do gazownika (brak wolnych miejsc) zrobiłem w Siemianicach gazowali mi prędzej dwa auta i z tym się uporali poprawili poprzednią instalacje i powymieniali wszystko pod maską na razie hula jest bardziej żywa ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca pojeździmy i zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lumma1 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 wszystko hula jak należy spalanie spadło z 16 na 14 litrów :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zrobiłeś sobie jeden reduktor ale mocniejszy czy dwa masz dalej ? Ja swój sam regenerowałem i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zrobiłeś sobie jeden reduktor ale mocniejszy czy dwa masz dalej ? Ja swój sam regenerowałem i jestem zadowolony. czytamy temat... i po wymianie reduktorów na jeden i dodatkowo mapsensor filtru i przewody predzej łykała 16 litrów zobaczymy jakie teraz spalanie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Jak zwykle się zamuliłem bo dziecko na kolanach skacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi