Rheaf Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Witam i prosze o pomoc natomiast robie swapa do mojej bmw z3 mialem silnik 1.9 wyposazony w tempomat i asc wiem ze linka lecz teraz musze uruchomic asc i tempomat przy przelozeniu. swap bmw e39 3.0 2001 rok . co bym musial pozmieniac itd abym uruchomil tempomat i asc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Ja kiedyś zmieniałem ale na e46 1.9 na 2.5 M54 to asc normalnie działało bo kompy są takie same a tempomat tez jest do uruchomienia tylko trzeba luknąć na schemat w WDS jak to idzie, w 1.9 jest silniczek krokowy i sterownik osobny a w m54 sterowane jest kompem silnika ja to bym drugą wiązkę załatwił i powyplatał co potrzeba ews i komp też jest inny w m54 niż m43 to lepiej ci wiązki szukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheaf Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 ja mam caly samochod e39 z tym wszystkim u siebie mialem m44. wiec moge wybebeszyc z tej e39 kable. tylko gdzie jakis schemacik gdzie co idzie. Wiazka silnikowa mi zostala ktora tez musze odpowiednio podlaczyc z kabinowa. Bo w m44 asc i tempomat jest regulowany przez linki a tu juz elektronika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Masz tu pierwszy z brzegu temat z google Roger z Nysy opisał gdzie co i jak się w piąć :lol: żeby tempomat hulał BMW Sport :: Zobacz temat - [E46] Wymiana zwykłej kierownicy na multifunkcyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheaf Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 dzieki napewno mi to jakos pomoze ;D przynajmniej w odnalezieniu kabli w tej e39 lecz nadal problem z tym ze to swap i wiazka w kabinie jest inna w z3 ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi