zielak Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Siemanko Od niedawna w mojej trójce pojawił się bardzo kłopotliwy dla mnie problem a mianowicie klapa bagażnika od niedawna zaczęła strasznie obijać się o coś latać nie wiem jak to nazwać, tłucze strasznie nawet na najmniejszej dziurze, wytrzymać się tego nie da. próbowałem coś z tym zrobić lecz nie mam pojęcia w czym tu jest problem siłowniki trzymają, na zawiasach też nic nie lata wydaje się mi, że problemem może być tu zamek ? Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Witam. W mojej e39 miałem podobny problem. Nic nie latało, ale z jednej strony zaczęła odstawać, przepuszczać wodę i szumieć w czasie jazdy. Okazało się, że wyrobił się jeden z zawiasów. Kupiłem używkę oddałem do mechaniora i po sprawie. Działa jak ta lala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielak Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 właśnie u mnie tłucze od strony pasażera i klapa trochę odstaje i jakby opadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Weź na otwartej klapie poszarp ją trochę z lewej i prawej strony. Sprawdź czy ma jakieś niepokojące luzy i czy jest ten charakterystyczny stukot. Jeśli stukotu nie ma to poszarp na zamkniętej i sprawdź czy nie stuka Ci na ryglu (kiedyś tak miałem w vw okazało się że połamała się teflonowa tylejka na bolcu, więc owinąłem bolec izolacją i działało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielak Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 zawiasy są okey tak to puka chyba na ryglu lecz u mnie żadnej nakładki nie było od nowości co zrobić ? czy to wina zamka trzeba wymienić czy o co tutaj chodzi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Spróbuj jeszcze otworzyć klapę i poruszaj samym zamkiem, może on się poluzował i wystarczy dokręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi