mmaarrcciinn Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Zacząłem nowy post żeby nie drążyć dwóch spraw w jednym... Otóż po wyrzuceniu starego nabyłem akumulator 65 Ah tak jak jest napisane w instrukcji obsługi auta, ale... mam okazje zamienić go na 70Ah. Na długich dystansach nie jeżdżę często, wszędzie blisko. W bagażniku tuba i wzmak które żrą mnóstwo prądu. Do tej pory niczego złego nie zauważyłem w działaniu tego akumulatora bo raczej za wcześnie. Czytałem że jeśli w bagażniku jest czym ''uderzyć'' to lepiej kupić ten schodek wyżej niż podają w papierach. Zostawić ten 65Ah czy zamienić na 70Ah pytanie_bmwpytanie_bmwpytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 zobacz jaki przedział parametrów pasuje do twojego silnika i kup max tylko nie powyżej bo alternator ci go nie doładuję i szlak go trafi w każdym sklepie z akumulatorami ci powiedzą zakres u mnie był max 100A więc taki brałem bo jak piszesz radio wzmacniacz inne ******ły nie wiem czy masz ksenon itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Witam Ja używałem 75AH Bosch nowy. Powinien być 60Ah ale jak zauważyłem to za mało dla mnie i skracało żywotność słabszego akumulatora ale także marka samego akumulatora dużo daje. Posiadam Amplifer 5.1x100W Sony SRS +PcCar 75W to potrafi wykończyć akumulator bardzo szybko. Zwiększenie pojemności akumulatora to nic złego problem jest jak zmieniasz V To także zależy jak często kotłujesz w samochodzie i czy posiadasz kondensatory podciągające na sprzęcie?. Warto zawsze sprawdzić poziom ładowania [stan stabilizatora] oraz jak wyglądają sztoki na alternatorze oraz okablowanie czy tam nie ma strat? :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Ja używałem 75AH Bosch nowy. Powinien być 60Ah ale jak zauważyłem to za mało dla mnie Zwiększenie pojemności akumulatora to nic złego problem jest jak zmieniasz V tutaj się z tobą nie zgodzę bo jeżeli dasz za duży akumulator to alternator go nie doładuję co skraca jego żywotność chyba że 75AH to jest maximum przeznaczone do twojego silnika w tedy nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Mam u siebie 70 Ah- polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 śmiało ładuj 70Ah, ja do swojego M50B25 włożyłem 75Ah i w dodatku jakiejś mało znanej firmy, sprzedawca mówił że są na licencji boscha i nawet tak samo wyglądają, trzy lata, wiele razy na długi czas podłanczana przetwornica na 230V (na zgaszonym silniku), lutownice, lampki itp a aku wciąż jak nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Dzięki, zamienię na 70Ah:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi