BMWE Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Cześć! Help uklon_bmw Wiem że od 22 maja 2003r weszły nowe przepisy dotyczące OC. Wiadomo iż kiedy kupuje się samochód to OC przechodzi na nabywce i wrazie skończenia sie OC lub podczs jego trwania mamy prwo przejść do innego ubezpieczyciela ale wypowiadając umowe OC która mamy zawartą w danym czasie. I tak zrobiłem! Kupiłem samochód dostałem wraz z nim OC ale ponieważ nie chciałem kontynuować OC w ALLIANZ wypowiedziłem im umowe i na t6ym się skończyło... Do dziś.... kiedy po pół roku przyszło pismo ponaglające o zapłate OC którego według nich nie wypowiedziłem... Naszczęście mam papiery a oni mają burdel więc wyjaśnie im że umowa została wypowiedzina alee...... ww Wrześniu 2003 roku kupiłem samochód w którym nie pamiętam czy wypowiedziłem umowę OC sprzedającego... samochód sprzedałem jakiś rok później.... I mam pytanie????? pytanie_bmw pytanie_bmw Do ilu miesiecy maja prawo mnie poinformować od np. braku wypowiedzenie bo nie wyobrażam sobie faktu iż po 3 latach przychodzi pismo nakazujące zapłacic mi OC za 3 lata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zepot Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 musisz zrezygnować z ubezpieczenia nawet dzień przed końcem ale jak sie spóżnisz to musisz płacić.pozdro.sam sie tak wj....łem [ Dodano: 18 Styczeń 07, 18:32 ] chodzi mi odate wiesz na ubezpieczeniu nP: masz ubezpieczenie do 16 stycznia.to musisz je najpóżniej wypowiedzieć do 16 bo 17 bedzie juz zapózno i mają prawo ciebie dalej wykasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurek Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 tez sie tak w...łem, i nie ma wyjścia trzeba płacić i to jest właśnie nasze super państwo <bmw_4> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi