Pecet Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Witam drogich forumowiczów! Po prawie 4 latach wracam w łaski uklon_bmw bmw_2 Byłem dziś w komisie i oglądałem auto wystawione na aukcji: BMW 318 12500.00 PLN. Ostrów Wielkopolski - otoMoto.pl Auto wygląda dość interesująco, części karoserii Tworzą jednolitą całość, trzymają się "kupy", nie ma żadnych dziwnie odstających elementów. wszystko jest na swoim miejscu Zagadką jest nawigacja, komputer (16:9, mark 3-4 ?), po przekręceniu kluczykiem włącza się prawidłowo, jednak po wejściu w navi wyskakuje błąd - po chińsku (!) : http://bankfotek.pl/view/1601954 Po otwarciu bagażnika moje wątpliwości rozwiał plastik pozostawiony po lewej stronie: http://bankfotek.pl/view/1601955 zdaje się,że jest to stelarz od nawigacji i zmieniarki ? gdybym bardzo chciał poskładać tą nawigację w całość na jakie koszty muszę się przygotować ? Obawiam się też,że komputer 16:9 został w aucie zamontowany dodatkowo, pewnie nie było go w oryginale, panel od klimatronika jest trochę luźny, nie jest chyba prawidłowo zamontowany. Wracając do komputera... na przełączniku od kierunkowskazów nie ma przycisku od przełączania funkcji komputera... co to znaczy... ? że ten 16:9 jest tam od nowości ? czy ta wersja nie posiada żadnego OBC do sprawdzania parametrów spalania, jazdy ? Poza tym nie szczególnie jest się do czego czepić... elektryka działa, światła ok, zamek, silnik pracuje równo-przyjemnie brzmi. Podobno jest to wersja 316i, 105km - czy to też M43 ? na łańcuszku ? W sobotę pojadę z zaliczką ale najpierw wjedziemy na stację diagnostyczną, sprawdzimy co się tylko da, jeśli nic tragicznego nie wyjdzie - biorę Proszę o konstruktywne i cenne uwagi - nie chciałbym wtopić. Pozdrawiam serdecznie!bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 No pierdzielisz przyjrzyj się dokładnie, w ostrowskich komisach nie ma igieł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 hehe Czechu - może sprecyzujesz ? Poszperałem trochę w necie... to nie jest org BMW komputer tylko jakaś chińska zabawka: BMW E46 Car DVD Player - 7 Inch Car DVD Radio GPS Navigation IPOD TV for BMW E46 ESPOW Emocje opadły.. pojadę w sobotę z trzeźwiejszym spojrzeniem Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlebi Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Jak będę jeszcze jutro w osw to podskocze obczaić, na pierwszy rzut oka odrazu widać, że navi to nie oryginał tylko dokładane chińskie coś, dokładane nie oryginalne lampy, no i widzę, że cały do opłat, w 2009 164 tkm teraz 194 tkm,... no to pewnie ze 40 tkm skręcone. Serio chcesz sie pakować w taki mały silnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 witam! jeździłem kilka lat temu e36 316i (m40), ostatnio 2 litrową vectrą b w dieslu.. więc demonem prędkości nie jestem auto jest dość lekkie, myślę,że k. 1400kg więc 1.9l powinno sobie dobrze radzić. Dla mnie 316-105KM - OK Kolego chlebi.. ja będę tam jutro ok 8:00 - 9:00, gdybyś w tych godzinach zechciał pomóc - byłbym bardzo wdzięczny! :drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Ja bym tego nie brał to auto warte jakieś max 8tyś na tym wyposażeniu totalna bieda bez podłokietnika bez BC i m43 w najsłabszej wersji nie jedzie poszukaj coś sobie na mobile :lol: mobile.de ? nowe i używane samochody ? Twój rynek pojazdów w Europie ta jest fajna niedaleko PL i coś juz tam ma na wyposażeniu no i 6garków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 akurat te 4 garki to dla mnie atut Cena za tą z ostrowa to 11,5tys, ale zaproponuję 10tys inaczej jadę dalej szukać, bo gość żyje świadomością że ma na sprzedaż super furę z nawigacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 No ja tutaj mieszkam od dziecka i jak czasem wybieram się do komisów to tylko na spacer i dla śmiechu. W Ostrowie co rusz słychać, których komisów unikać, generalnie tutaj ciężko coś znaleźć przyzwoitego, poza tym sam się przekonasz, jakie skąpstwo panuje szkoda, że dopiero teraz czytam, bo moglibyśmy się ustawić, ale pewnie teraz tego już nie przeczytasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Sorry za post pod postem, ale w niedziele byłem na giełdzie w Kaliszu, byłem sprzedać Mondełko, które mam na sprzedaż i tak mi się coś zdaje, że to auto stało za mną w rzędzie, no kurde, typówka, zamydlacz oczu, ledy i navi, wypas jak w maybachu, ale ogólnie golas straszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 (edytowane) Witam! Własnie wróciłem do domu, obejrzeliśmy auto dość dokładnie, jeszcze nie na przeglądzie. Na zimnym silniku nie kopci z pod korka wlewu oleju, ani z wydechu - ok. Po zapaleniu silnika - zapala się na żółto kontrolka od smarowania, po chwili gaśnie - myślę,że jest to związane z nieterminową wymianą oleju - bo kiedy silnik się zagrzeje kontrolka nie zapala się, a to wtedy mogłoby oznaczać poważny remont, proszę o potwierdzenie, po co ta żółta kontrolka konewki zapala się chwilę po uruchomieniu silnika. I rzecz najgorsza, silnik bardzo szybko uzyskuje prawidłową temperaturę - trochę podejrzane, z tego względu,że ulany jest zbiorniczek wyrównawczy i brakuje w nim płynu. Uszczelka pod głowicą ? Olej na bagnecie ma prawidłową konsystencję, nie burzy się. Drobne wycieki z pod pokrywy zaworów - zmontowana na silikon :bag: Reflektory z przodu... trochę za dużo taśmy izolacyjnej tu i tam,żeby ktoś w DE to montował..... ringi nie świecą, z tył LEDy... powiedzmy,że 60% wszystkich działa... reszta nie, da się takie LEDy jakoś naprawić czy trzeba 500zł na całe nowe lampy wyłożyć ? cena jaką ustaliłem to 11500 już z opłatami... szczerze... bardzo mi się to auto podoba, po prostu wpadło mi w oko... ale te rzeczy które wymieniłem powyżej... rozwiejcie moje wątpliwości.. dać sobie spokój i szukać dalej ? Edytowane 2 Listopada 2013 przez Pecet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Dziwie sie ze dalej masz watpliwosci z podjeciem decyzji co do kupna tego druta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Kontrolka żołta od oleju to standard na to bym nie zwracał uwagi , m43 są bardzo wadliwe często siada uszczelka albo panewka miałem kilka e46 na części to silniki schodzą z miejsca więc coś w tym jest , na twoim miejscu takiej bym poszukał BMW 320 5800.00 PLN. WLKP - otoMoto.pl furtki i błotnik kupisz w kolor tylni ci podklepią na gotowo wyjdzie cie z 2tyś taniej niż ta biedna czarna a będziesz miał juz coś ciekawszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Mam tutaj niedaleko BMW 318 13900.00 PLN. Ostrzeszów - otoMoto.pl Tam jest już n42 143KM, w internecie zwariować można, opinie są bardzo różne na jego temat.. może ktoś coś podpowie ? Dziękuję za linki które podsyłacie, ale ja nie chcę R6, może dziwne, ale 4 cyl mi w zupełności wystarczają - ekonomia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Mam tutaj niedaleko BMW 318 13900.00 PLN. Ostrzeszów - otoMoto.plTam jest już n42 143KM, w internecie zwariować można, opinie są bardzo różne na jego temat.. może ktoś coś podpowie ? Dziękuję za linki które podsyłacie, ale ja nie chcę R6, może dziwne, ale 4 cyl mi w zupełności wystarczają - ekonomia:) uparłeś sie na same wynalazki :mrgreen: n42 to bym za darmo nie chciał porażka na całej linii miałem dwie takie valvesronik fuj i szczerze nie polecam jak ci silnik padnie w takiej to 3tyś za słupek :mrgreen: a często są problemy , m43 za tysiaka kupisz silnik jak Ci padnie, czysta ekonoma jeden i drugi jest kiepski ale m43 tanszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Fu**! Dzięki! o n42 mało opinii w Polsce można przeczytać, ale za granicą... jadą po niej ostro... bardzo kiepska jednostka ;/ Pojadę jutro na giełdę - Kalisz, ale tam to już z doświadczenia wiem... ahh co tam ...pojedziemy, pośmiejemy się Teraz jadę do kępna - BMW 318 9999.00 PLN. Kępno - otoMoto.pl Rok młodsza od tej z ostrowa, ale "chlopaki" nie mają do niej jeszcze akumulatora... Hahahahaha.. przejadę się co mi tam! Za trochę zdam relację Nie sztuka kupić e46.... ale kupić porządne... bmw_1 Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Nie wyróżnia się niczym szczególnym poza prawym błotnikiem made in Taiwan więc oblukaj dobrze prawą stronę :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 BMW 318 9999.00 PLN. Kępno - otoMoto.pl Masakra... kopci na siwo, coś rzęzi w silniku, drzwi zatarte - nie chciały się otworzyć! Tapicerka jakby stado świń w środku jeździło Poduchy świecą, nawiew nie działa... masakra. Szukam dalej ! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 hehe po prostu zobaczyłeś realne auto przywiezione tanio z placu :mrgreen: leniwi , jak by była wyprana wyczyszczona te drobnostki ogarnięte to byś wziął igiełke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Dokładnie... ale Pan uprzejmie mi wytłumaczył, że im się to nie opłaca :lol: spoko Wyczaiłem po drodze do kalisza - BMW 318 11900.00 PLN. Opatówek - otoMoto.pl Umówiłem się na jutro rano, sprzedawca zarzeka się,że jest bezwypadkowa Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Przeczytaj to co sam napisałeś powoli i na głos... czy coś w tym aucie jest dobrego? Moim zdaniem odpuść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Byłem tydzień temu na giełdzie jak już pisałem. Moje ogólne wrażenie jest takie, że tam jadą ludzie, którzy łapią się ostatniej okazji, bo im fura nie chce się sprzedać. Ja byłem też jako sprzedawca, ale byłem tam pierwszy raz i więcej nie pojadę, daj spokój, sami apacze i jeszcze ******lą trzy po trzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy328i Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Witam gościu z opatówka w kaliszu wozi dość poszanowane auta wiadomo, że nie kiedy coś nie domaga ale Facet stara się te samochody do sprzedaży przyszykować, jakiś czujnik wymienić, coś naprawić, pomalować, byłeś oglądać tego Sedana niebieskiego? a pierwsze e46 które wysłałeś ode mnie z miasta a raczej podmiejskiej Wsi - Lamki z komisu co niby linia się zgadzała to auto jest walone w przód, tył chyba też no i malowane całe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Witajcie! tą z lamek definitywnie odpuszczam... z każdej strony coś, a tak pogiętych felg jeszcze nie widziałem Gość z opatówka średnio przyjemny, ale autko zrobiło dość pozytywne wrażenie. Oprócz tego kiedy włączam grzanie fotela a kontrolka tylko mignie, próbuje szybę od strony kierowcy opuścić - przycisk wyskoczył, odbił się od kierownicy, mojego kolana i poleciał pod fotel :bag: Zbiorniczek wyrównawczy ulany, może peknięty. Fotel kierowcy przypalony kiepem nawiew falujący, po chwili zdechł całkiem,żeby wystartować - na każdym biegu - na pełnej mocy.... Mimo wszystko.. zapytałem o przejazd - 500m, wzdłuż ulicy na której gość mieszka, usłyszałem,że on musi po 50l paliwa do chwilę jeździć, wszyscy chcą się tylko przejechać a nikt nie kupuje :!: Wyłączyłem zapłon, wysiadłem, zamknąłem - "dziękuję, do widzenia" uff... Giełda... hehe, Apacze ;] W sobotę jadę do Lubinia, trochę w stronę NRD i RFN, może będzie łatwiej coś upolować. Mam jeszcze jeden pomysł... BMW serii 3 miałem już 2 razy, serii 7 - 1 raz, nigdy nie jeździłem 5-tką: BMW 520i e39 150KM sekwencja (3655428665) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Koszt montażu instalacji sekwencyjnej jest jak dla mnie chory, myślę,że lepiej poszukać zdrowego egzemplarza, zagazowane dość niedawno (rok, góra dwa) zrobić dokładny przegląd instalacji LPG jak i samego auta. Ot taka wizja w poniedziałek rano przyszła po ostatnich przygodach z e46 Pozdrawiam! I dzięki wielkie za pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy328i Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 czyli nie jest pozytywne jak przyciski odpadają , nawiew nie działa itp a jak jeszcze facet paliwa żałował to w ogóle paranoja. e39 to bardzo wygodne auto, ale ta która wysłałeś jest skręcona, lampy chińskie, możliwe że miała przygodę i spora kasa jak za 2.0 z 97 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 W sobotę jadę do LubiniaKolego domyślam się że chodzi o Lubin. Powiem tak, szału u nas na giełdzie nie ma co się spodziewać szczególnie w kwestii BMW. Większość lepiona i szykowana typowo na handel, sprzedawcy potrafią kłamać w żywe oczy a popatrzysz na auto i od razu wiesz co jest grane. Druga sprawa to mała ilość BMW ale spróbować zawsze można.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi