BaNdUr Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Siemanko! kilka dni temu zdecydowałem sie na wycięcie katalizatora w moim autkuhappy_bmw robota poszła sprawnie jednak po odpaleniu hymm jest troszkę głośno, co prawda pięknie słychać R6 ale z całym szacunkiem naszej władzy się to nie spodoba zapewne:D i dlatego mam do was pytanie! JAK SKUTECZNIE WYCISZYĆ WYDECH??, i czy wspawanie w puche kata rury coś da? bo zapomniałem dodać że puszka z kata została i został on wyciągnięty górą i zaspawany pozdrawiam:) a i dodam że każdemu polecam wycięcie bo zdecydowanie czuć przybytek mocy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyB Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 mam ten sam model i silnik,kata tez nie mam... jezdze tak juz jakies 2 lata i nie miałem problemu z policja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaNdUr Opublikowano 23 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 a nie przeszkadza Ci dzwięk w środku? chodzi mi o takie dźwięczenie puszki po kacie, spawy oczywiście pierwsza klasa i wszystko szczelne także nie wiem, może poprostu ucho musi sie przyzwyczaić, czekam na opinie innych użytkowiników. a i zapomniałem zapytać czy miałeś kontrole i "typowym" policjantem i czy nic mi nie przeszkadzało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 U mnie to samo, tylko ja już taki nabyłem, niestety ktoś wyciął wkład od dołu. Osobiście nie polecam wycinania jeśli wszystko jest sprawne. No chyba że silnik pali oliwe i zapchał to dziadostwo. Wracając do twojego pytania, na allegro sprzedają gotowe "atrapy" katalizatora, jeden model jest z strumienicą drugi w wersji tłumienia dźwięku. Sam na taki tłumik się powoli zasadzam. Na pewno pusta puszka po wkładzie katalizatora powoduje niekorzystne zawirowania i detonacje spali- popierdywanie. Jak w puchę umiesz ładnie wspawać rurę to na pewno poprawi to dzwięk, można by jeszcze napchać tam włókna szklanego (niepalnego) i w ogóle masz konkret. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaNdUr Opublikowano 23 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 no wspawanie w puchę rury będzie problemem, a z tym włóknem też podobnie myślałem, jeśli mówisz, że to zda egzamin to chyba się podejmę, myślałem też zeby wspawać w puchę rurę o mniejszej średnicy bez ponownego jej otwierania. tylko czy to zda egzamin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Ja bym nie zmniejszał średnicy, możesz przydusić silnik. Ewentualnie tak rozetnij kata aby przepościć przez niego rurę o takiej samej średnicy jak wydech. Po prostu troszkę z przodu i z tyłu trzeba puszkę naciąć gumówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanos320 Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Jeśli masz już konkretnie wypalony końcowy to go zmień na nowy, w zasadzie najbardziej wycisza końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaNdUr Opublikowano 23 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Ja bym nie zmniejszał średnicy, możesz przydusić silnik. Ewentualnie tak rozetnij kata aby przepościć przez niego rurę o takiej samej średnicy jak wydech. Po prostu troszkę z przodu i z tyłu trzeba puszkę naciąć gumówką. Myślę, że to będzie najrozsądniejsze z wyjść, tak zrobie! Dziękówa za pomocbmw_1 jak tylko zwolni się miejsce na kanale wjeżdżam bumą i rzeźbie:) POZDRO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaNdUr Opublikowano 23 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Jeśli masz już konkretnie wypalony końcowy to go zmień na nowy, w zasadzie najbardziej wycisza końcowy Końcowy jest konkret, cały wydech jest w zaje*istym stanie dlatego szkoda mi go trochę ciąć i przespawywać ale cóż taki już jestem że jak coś jest dobre to chcę to ulepszyć taka mania:D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanos320 Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 To poniekąd zaleta, dążenie do ideału Tylko czasem przeradza się w obsesję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaNdUr Opublikowano 24 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Ja bym nie zmniejszał średnicy, możesz przydusić silnik. Ewentualnie tak rozetnij kata aby przepościć przez niego rurę o takiej samej średnicy jak wydech. Po prostu troszkę z przodu i z tyłu trzeba puszkę naciąć gumówką. Misja wykonana, efekt końcowy zaj*bisty!! idealny efekt dźwiękowy. udało mi się znaleść rurę pasującą wygięciem i nie było aż tak dużo roboty, dla ogarniętych ok 1,5h roboty a warto:) dzięki chłopaki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Hmm czyli chyba w mojej zamiast zakupywać jakiś szajs z allegro też zreanimuję puchę. Czy wciskałeś jeszcze jakieś wyciszenie do tej puszki po katalizatorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaNdUr Opublikowano 26 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 tak jest, całą puszkę wypełniłem watą szklaną kominkową, bo akurat ową posiadałem:) bierz sie do roboty, warto, bo nie wiem czy z katem z allegro będzie taki sam efekt;p POZDRO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 zrobilem kiedys w 2x e36 2.0 dwa sposoby w jednej rurka (kat byl wyciety razem z mala strumiennica) wyla jak wsciekla policja chyba mnie w niej 2 razy zatrzymala ale nic nie powiedzieli moze nawet nie slyszeli bo przeciez specjalnie nie palowalem, a w drugiej otworzylem kata wyciagnelem co najcenniejsze bo o to chodzilo zastawilem nawet ta siateczke (wlokno) co otula wklad zaspawalem odpalilem i dzwiek boski jak 2.8 tyle ze nie jedzie, ale idealny byl nie za glosny akurat by dac znac o sobie ze wyjezdzasz na miasto jesli chodzi o te szczelanie czy co tam owszem bylo cos takiego ale jak sie silnik dobrze zagrzal ale tylko przy puszczaniu gazu i to co ktorys raz puknol z tlumika ale w srodku tego wogole nie bylo slychac jak juz to na zewnatrz z tylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 (...)szczelanie czy co tam (...)puknol z tlumika uklon_bmwuklon_bmwbmw_beerbmw_beeruklon_bmwuklon_bmw Ale nie o tym nie o tym. Ważne, że nie hałasuje jak sku_rywielus a mruczy jak bandit A jak osiągi? Bo generalnie zostawienie puchy po kacie samej i pustej oraz wspawanie samej rury na przelot w obudowie kata powoduje spadek mocy. Zawsze warto wstawić mały tłumik środkowy w miejsce kata..... Takie małe coś do myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomsone36 Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Odgrzeję temat. U mnie sprawa jest taka- katalizator wycięty, tłumik środkowy wycięty, rury dosłownie usmarkane spawami... Końcowy troszkę sfatygowany, ale ogólny stan dobry. I teraz co zrobić, żeby wyciszyc troszkę auto? do 2-3 tyś jakoś znośnie, ale powyżej 3tyś nieźle rozrabia. Chce go troszkę wyciszyc, bo to nie jest 2.8 żeby wydawało takie dźwięki (mowa oczywiście o 2.0). Z tego co wyczytałem nie polecają ludzie tłumików awg (100zł i wygląda jak kat ). Więc co zakupić, żeby poprawić dźwięk, a nie pogorszyć osiągów. Macie jakieś doświadczenia? pomóżcie mi, bo troche siara tak jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi