aras Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Witam wszystkich!!! Wie moze ktos jak sprawdzic poziom oleju w skrzyni automatycznej w BMW e36 2.0 24V.Nie wiem kiedy byl wymieniany a chcialbym to sprawdzic.Aha i wiem moze ktos gdzie moge sprawdzic symbol mojej skrzyni i jakiego oleju uzywac do niej.Dzieki za wszelkie info.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoCureK Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 W niektórych wersjach skrzyń jest bagnet. Można po tym sprawdzić. Tak poza tym na stronach innego forum bmw (niestety coś nie działa ostatnio) była spora dyskusja i wskazówki co i jak ze skrzyniami automatycznymi. Nie do każdej podejdzie każdy olej. musisz sprawdzić naocznie jaką masz skrzynkę (oznaczenia tabliczek na niej) i po tym możesz dobierać dopiero olej i filtr. Nigdy nie odwrotnie, bo może być że sprawdzić na real oem jaką masz skrzynkę a kiedyś ktoś mógł ją zmienić na inną. To tyle na szybko. zacznij więc od znalezienia kanału i obejrzenia skrzyni. Pozdrawiwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek540iA Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Do tego modelu przygotuj sobie 6,5 litra oleju z gamy dextrona 3 , jeśeli bedziesz sam go wymieniał radze przepłukać filt który znajduje sie w skrzyni lub wymienić to zależy w jakim jest stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Aha i wiem moze ktos gdzie moge sprawdzic symbol mojej skrzyni i jakiego oleju uzywac do niej. http://www.bmw-z1.com/VIN/VINdecode-e.cgi Wpisujesz ostatnie 7 znaków z nr VIN To, czego szukasz to : Transmission Model xxxxx Transmission Oil xxxxx pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Tu masz link w którym sprawdzisz gdzie masz tabliczkę na skrzyni. 9-przekładnia automatyczna General Motors 10-przekładnia automatyczna ZF. http://img441.imageshack.us/img441/1743/nowyobraz1oy2.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi