koko090681 Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 myśle że to nie jest poważna sprawa z tymi biegami ale już mówie ocb podjechałem na skrzyżowanko i czekam na zielone ,nagle gałka biegów uciekła mi spod rąk -gała luźno teraz lata jak szmata i zmienić biegu nie idzie nie wiem tylko dlaczego została piątka a nie jedynka jak była wbita -wybiło na 5 ciężka sprawa była wjechać do garage na piątce pod próg :-) -teraz zostaje ją wypchać bo nima wstecznego może mi ktoś powiedzieć co dokładnie się rozsypało ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 znajomy miał to samo tyle że mietku.. podjechał do mnie i mówi przejedź się... spoko jade a tam tylko 2 bieg.. okazała się ******ła w mechanizmie przerzucania biegami..... musisz ściągnąć mieszek od biegów i obczaić z góry co i jak.... a jak nic nie widać to od dołu.... nic poważnego raczej nie padło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 20 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 dziwi mnie tylko dlaczego to się stało na postoju pytanie_bmw nie ruszając drążka biegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 poprostu może gdy z 5 dawałeś na luz to się stało... lub gdy chciałeś wbić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 20 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 poprostu może gdy z 5 dawałeś na luz to się stało... lub gdy chciałeś wbić 1 miałem wbitą jedynke jak czekałem na światło :lol: mniejsza o to , trzeba zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Nie wiem jak to tam w bi em dablju wygląda, ale ostatnio ogarniałem podobny temat w łoplu i generalnie trzeba było ściągnąć mieszek, dać na luz, poluzować śrubę na wybieraku, zblokować drążek zmiany biegów w pozycji 1 biegu (ale nie wrzucając go) i z powrotem skręcić i było cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 miałem zimą ze trzy lata tak samo, gała luźna się zrobiła a przyczynę zobaczyłem pod autem pękł ten bolec co jest połączony z plastikiem od gałki , pospawałem mosiądzem i mam spokój [ATTACH=CONFIG]27265[/ATTACH] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 20 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 to się jakoś nazywa ??? bym kupil nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 sprawdź najpierw czy to na pewno to , bo może u ciebie np. pękło to oczko RealOEM.com BMW E46 320Cd Gear shifting,mech.transm./diesel u mnie padła akurat 9 tka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 20 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 tak wiem -sprawdze wszystko a przy okazji po wymieniam wszystko co się da w tym całym szperaczu od biegów :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 tak z grubsza to wyczaiłem co jej dolega -więc koszt części to jakieś 10 złotych zgubiłem zatrzask bezpieczeństwa Ukł. włącz. mechanicznej skrzyni biegów BMW 3' E46 325i Limousine ECE - Lista części nr 11 na schemacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi