hall Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Siemka Męczy mnie już od dawna problem drgającej budy. Delikatne drgania które wyczuwalne są jedynie po odpaleniu samochodu lub postoju. Dodam że obroty stoją w miejscu nic nie skacze. Do tej pory wymieniłem : - Poduszki pod silnikiem - Czujnik położenia wałka rozrządu - Świece Pierwsze moje pytanie jest takie czy po wymianie czujnika położenia wałka rozrządu konieczne jest kasowanie jakiegoś błędu na komputerze ? Jakie mogą być jeszcze przyczyny drgań bo aktualnie skończyły mi się pomysły , w samochodzie nie ma dwumasy a silnik to M44B19. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Ja tam skasowałem błąd czujnika tylko że mam m52,ale możesz skasować też adaptację przepływki i zobaczyć czy to coś zmieni i tak dla spokoju wyczyścić krokowy.Najlepiej sprayem do czyszczenia gaźników i przepustnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hall Opublikowano 19 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Jeżeli został wymieniony czujnik położenia wałka bo był walnięty a nie został skasowany błąd to może to skutkować ciągle takimi objawami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 a jaki czujnik dałęś??? może jakiś tani i poprostu nastarcie zepsuty jest.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hall Opublikowano 19 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 NEW ORIGINAL !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Jeżeli został wymieniony czujnik położenia wałka bo był walnięty a nie został skasowany błąd to może to skutkować ciągle takimi objawami ? nie, w tych sterownikach błąd tylko zostaję w pamięci i nie ma wpływu na prace silnika gdy czujnik jest już sprawny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hall Opublikowano 19 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 nie, w tych sterownikach błąd tylko zostaję w pamięci i nie ma wpływu na prace silnika gdy czujnik jest już sprawny Dzięki grzesiek za odpowiedz przynajmniej mam jasność , teraz to już kompletnie nie mam pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 może cewki? skoro drga to układ zapłonowy nie pracuję jak powinien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 miałem w moim IS-ie to samo... wymieniłem krokowca i przepływkę ... nie wiem które było walnięte ale pomogło... podmień od kogoś na chwilkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hall Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 To mam już jakiś trop po podłączeniu pod kompa wywali mi czy to przepływka czy krokowy. Mareq a czy tobie też silnik chodził nie równo , tz trzymał obroty ale nim rzucało za bardzo oraz odczucie nierównej pracy na wydechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Na postoju niby wskazowka obrotomierza stala w miejscu ale silnik tak jakby nie na wszystkie gary palil... tak mialem wymiana pomogla... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hall Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Witam ponownie. Po podłączeniu wyskoczył mi błędy. 10 lambdasonde vor KAT - Sonda lambda przed katem 62 Aussetzererkennung Summenfehler - Wypadanie zapłonów w różnych cylindrach 50 Aussetzererkennung Zylinder 1 - Wypadanie zapłon cylinder 1 52 Aussetzererkennung zylinder 3 - Wypadanie zapłon cylinder 3 115 Heissfilmluftmassenmesser - przepływka powietrza 169 Leerlaufsteller schliesswicklung ? 168 Leerlaufsteller Oeffnungswicklung ? Nie mogę odszukać informacji na temat tych dwóch błędów będę wdzięczny za pomoc . Jeżeli gdzieś się pomyliłem proszę o poprawę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Są to błędy od silniczka krokowego, pierwszy to zamknięcie regulacji prędkości biegu jałowego , drugi zaś otwarcie regulacji .... ( tak potocznie tłumacząc). Nie znam typowo technicznego tłumaczenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Nie mogę odszukać informacji na temat tych dwóch błędów będę wdzięczny za pomoc . Tutaj jest rozpiska kodów usterek po angielsku w zależności od rodzaju sterownika może się przyda. BMW Complete Diagnostic Fault Code List [E36, E46, E90 and more] | REALITYPOD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 168 Idle Speed Control Valve -Opening 169 Idle Speed Control Valve -Closing Kolega tomasso12 ma rację. Wygląda na to że krokowy przycina się w skrajnych pozycjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hall Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Wielkie dzięki Panowie za pomoc zwłaszcza za tą rozpiskę błędów uklon_bmwuklon_bmw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 bmw_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi