arbuz229 Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 (edytowane) Witam A więc borykam się już pół roku z strzelaniem w kolektor ssący i dławieniem silnika na zimnym gdy jest zimny i dynamicznniej wcisne gaz to się przydławi i czasami bum,czasami jak puszcze nogę z gazu to zgaśnie ale dzieje się to praktycznie symbolicznie średnio 2 x na miesiąc Wymieniłem świece na ngk podmieniłem cewki z fajkami w stanie idealnym i to samo ogólnie jak się rozgrzeje to nie strzela. Podczas delikatnego ruszania szarpie tak jak by były przerwy w zapłonie i robi kangurka sprawdzałem błędy na inpie to nic konkretnego nie pokazywało tylko czasami wywali sonda lambda bank 1 i 2 kod błędu to 227 i 228 ale znalazłem kilka wątków o tych błędach i ktoś napisał że zreguły te błędy tyczą się nie samych sond i trzeba szukać co prowadzi do rozbierzności wg sond. Ostatnio odpiełęm czujnik wałka wydechowego i przesał strzelać na zimnym oczywiście i znacznie mniej szarpie jest o połowe słabszy. na zwenątrz z spalin czuć spaliny intensywnie paliwkiem. Któryś z czujników wałka może powodować takie objawy? te czujniki mają jakiś wpływ na dawkowanie paliwa ? czy moze poprostu po odpięciu wszedł w jakiś tryb awaryjny i dlatego nie strzela? Pacjent to m54 325i Edytowane 15 Października 2013 przez arbuz229 dodanie tekstu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi