lumma1 Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 już przy zakupie poprzedni właściciel zajął się katami i wspawał dwie końcówki owalne ale mimo rzędowej szóstki 2.8 m52 głośniej słychać pompę paliwa niż tłumiki i stąd pytanie jak zrobić miły ale subtelny basowy pomruk? może jakieś rady.:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goryl89 Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 ja u siebie mam katy pozniej srodkowe tlumiki,wywalilem tylko koncowe 2 tlumiki wspawalem rure i koncowki zagiete na dol od orginalnych przyspawalem i jest taki lekki pomruk,nie za glosno nie za cicho,kilka osob mi mowilo ze fajnie chodzi taki pomruk jest ale znowu kolega zrobil to samo w e39 tylko kata nie ma i jeden tlumik z tylu to ryczy jak m5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Sorry kolego,ale e39 bez kata nie ryczy jak m5 tylko ma metaliczny ch***wy dźwięk ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanos320 Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Kolega w 2.8 wycinał kata i środkowy, bardzo bardzo fajnie to chodziłu. Ale gust jest jak kut*** więc ciężko powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goryl89 Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Sorry kolego,ale e39 bez kata nie ryczy jak m5 tylko ma metaliczny ch***wy dźwięk ! tak to prawda bez kata na orginalnym wydechu chodzi ciulowo taki metaliczny dzwiek ale mi jeszcze chodzilo ze on oprocz tego ma wywolny koncowy tlumik rure wspawana i koncowke dwururke,jak M5 to napewno nie chodzi chodzilo mi bardziej o to ze glosno chodzi jak M5,ryczy strasznie bo wiadomo v8 to to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 A tak na marginesie to bulgot V8 to piękny dźwięk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lumma1 Opublikowano 29 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 kiedy szukałem pół roku 4.4 to były takie śmietniki że szkoda gadać i padło na rzędową 6kuog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 kiedy szukałem pół roku 4.4 to były takie śmietniki że szkoda gadać i padło na rzędową 6 zależy ile hajsu miałeś... ja 2tyg szukałem i znalazłem 4.4 v8:D z r6 można jedynie ywalić końcowe u dać przelotowe i coś poprawi na bardziej rasowy dźwięk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Co prawda mam najmniejsze R6 w rodzinie ale ryczy na całe osiedle, w pozytywnym aspekcie. Katalizator wycięty- pucha pusta (inwencja poprzedniego właściciela). Kiedyś robiąc rekonesans w moim wydechu, górną cześć tłumika końcowego (napoczętą w sumie przez rudego) wyciekłem gumówką, ładnie zamalowałem srebrzanką. Zamiar mój był aby tak przetrwało to do wiosny i wymiana na nowy. Okazało się iż w środku powstało całkiem fajne odczucie akustyczne, do tego stopnia, że nawet nie pamiętam kiedy w aucie radia słuchałem. Nie chce ktoś kupić radia Kenwood'a W trójkach dużych na oryginalnym wydechu ładnie ryczy moim zdaniem, bez żadnej ingerencji. Siódemki pewnie są lepiej wyciszone i dlatego masz niedosyt. Albo kombinowanie z pseudo sportowym wydechem, albo dedykowane tłumiki, może Ac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lumma1 Opublikowano 30 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 miałem 20 tyś i naprawdę nie było co oglądać a z tłumikami będę kombinował na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi