Georgii Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Przeczytaj post nad twoim ! Jak się pochwalić jak siłowniki trzeba wymienić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 zerkne dziś do siebie czy się odkręcają, spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Oryginały przed liftem są zakute na stałe,może w polifcie się odkręca jak nie to trzeba kogoś kto ma sklep aby zamówił zamienniki z możliwością zwrotu i spróbować przez szmatkę odkręcić aby nie porysować powierzchni.Jeśli się jakieś odkręcają to piszę się na 2sztuki oczywiście poszukajcie najtańszych bo już wydałem na wcześniejsze sprężyny,które okazały się lipa bo zamówiłem aż 10 sztuk...bo chłopaki się pisali po 2sztuki,więc już nie chcę tak eksperymentować bo widzę,że nikt oprócz kolegi Beaver79 nie interesuje się już zbytnio tematem... Chłopaki szukajcie zamienników siłowników do 339 sedana,które się odkręcają,Ja pisałem do kilku sklepów maile ale oni zero odzewu. A fajnie by było już zrobić te otwieranie jak znalazłem sprężynki w Polsce za 40zł z przesyłką na jedno auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbrs Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 w mojej poliftowej e39 nie odkrecaja sie koncowki siłowników, chyba że mam je założone z przedlifta jak ktoś znajdzie do kupienia takie siłowniki odkrecane to prosze o namiar bo tez szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 O fajnie,że nie jestem sam tylko czy ktoś się postara o załatwienie tej sprawy to nie wiem.Chyba będę musiał zająć się tym osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Koledzy napiszcie do gościa chociaż komentarz po angielsku jakie siłowniki wstawiał,jakiej firmy albo gdzie kupił...To wtedy się operacja uda.Z góry dzięki bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Panowie mam pewną myśl...jeżeli materiał z którego zrobione są sprężynki nie jest zbyt twardy to można spróbować naciągnąć pierwszy zwój, spróbować go przecisnąć przez siłownik(za okrągłą końcówką) a następnie ruchem okrężnym nawinąć resztę sprężyny aż wskoczy w całości.Tak mi jakoś wpadło do głowy :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Wątpię żeby to dało się rozciągnąć, twarde jak sam s****isyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Wątpię żeby to dało się rozciągnąć, twarde jak sam s****isynNo ja materiału nie widziałem stąd tylko pomysł i propozycja a tak patrząc na filmik wydaje się że u tego gościa zwoje są dość cienkie i byłaby taka możliwość bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Sprężyny tak nie założysz kolego jak napisałeś,koleś musiał jakoś rozebrać siłownik albo dostał odkręcany...Materiał sprężyny jest za twardy aby go tak przecisnąć. Napiszcie po angielsku komentarz jakie siłowniki kupił,może da namiar na ebay jakiś :dance: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Na pewno ori sa odkrecane. Ja mam odkrecane obie strony, tylko juz nie daja rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Wczoraj zaglądałem do Jara i główki są zupełnie inne niż te co gość ma na filmiku, ja myślę że swoje obciął nagwintował i wkręcił główki od innego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Jabol daj zdjęcia siłowników całych siłowników gdzie jest niebieski napis i zdjęcie główki z bliska,nie ma mowy aby były odkręcane bo są zakuwane na stałe lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Jabol ma E46 a nie E39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 (edytowane) A to co innego koleś w jednym sklepie sprawdzał siłowniki w zamienniku i w kilku firmach nie były również odkręcane. Jak się przyjrzycie na jednym z filmików widać,że koleś ma zamiennik siłownika postarałem się zrobić foto nazwy firma NitroLift Wątpię aby ktoś bawił się w taką,rzeźbę jak cięcie,gwintowanie i nowe główki... Może trzeba namierzyć gdzie takie można dostać. I teraz do tych co znają dobrze angielski aby poszukać na necie takich siłowników firmy NitroLift... Edytowane 5 Stycznia 2014 przez Georgii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 I teraz do tych co znają dobrze angielski aby poszukać na necie takich siłowników firmy NitroLift...Proszę Cię bardzo BMW Tailgate Struts | Boot Struts | Bonnet Gas Struts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Nic takiego z metalową główką z filmiku nie znalazłem...Chyba,że trzeba do nich napisać zapytanie,ale zaczynam wątpić w montaż tych sprężynek bez rzeźbienia... Koleś z filmiku napisał mi tak : Hi I replaced my struts with the new ones they had the unscrewable head. the head on the standard BMW struts is not removable. Rozumiem tylko,że standardowe są nie rozbieralne,może ktoś przetłumaczy ? Czyżby napisał,że sam dorabiał główki ? Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Georgii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bania88 Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 (edytowane) Witam. Ma ktos jeszcze na opylenie takie sprezynki do e46 sedana? I jeszcze pytanko bo niby do E46 jeszcze trzeba dokupic jakis odbojnik. To takie cos moze byc? [ATTACH=CONFIG]28387[/ATTACH] Hi I replaced my struts with the new ones they had the unscrewable head. the head on the standard BMW struts is not removable. Rozumiem tylko,że standardowe są nie rozbieralne,może ktoś przetłumaczy ? Czyżby napisał,że sam dorabiał główki ? On napisal, ze zastapil silowniki nowymi z odkrecanymi glowkami. I ze standardowe nie maja odkrecanych. Edytowane 14 Lutego 2014 przez bania88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi