arbuz229 Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 M54 325i LPG 1Witam koledzy mam probiem z autkiem mianowicie wywala mi błędy 227 Odchylenie mieszanki Bank 1 i czasami 228 Odchylenie mieszanki Bank 2 oaz wypadanie zapłonu na 4,5,6 cylindrze auto podczas ruszania szarpie czasami czuć wypadanie zapłonu ale żądko świece zmienione cewki przekładałem na takie z m52 disa nie pracuje ale niewiem dlaczego zmieniłem już 2 disy i żadna nie działała podmieniłem od kolegi u którego działa a umnie nie działą tak jagby nie miało siły zaciągnąć klapki jak palceem pchne cięgno to disa zaciągnie czasami auto ma tendencje do dławienia gdy jest silnik zimny dojade do wyjazdu z parkingu wciskam gaz a silnik się zadławi i obroty spadną na 400 jak pomału wciskam gaz to się wkęca objaw występuje tylko na zimnym silniku auto posiada lpg ale zakręciłem butle lpg odłączyłem aku na noc a przedty pokasowałem adaptacjie odpalam rano i dalej to samo co może być przyczyną albo jakimś tropem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Ja miałem te błędy jak miałem źle zestrojoną mapę lpg po ponownej kalibracji i ustawieniu w czasie jazdy wszystko gra i błędy nie występują. jeśli u Ciebie tak jest nawet na benzynie to podłącz najpierw auto pod kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arbuz229 Opublikowano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Ale dławił ci się na pb tylko na zimnym strzelał ci w dolot ? byłem u jednego gazownika jakiś czas temu i ustawił mi autokorekte nic to nie dałem drugi raz to samo zrobił i dalej tak jest a disa ci działała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Zacznijmy od tego jaki masz gaz zwykły czy sekwencję ? Na postoju to można wyregulować zwykły gaz ale sekwencję i to w bmw nie ma opcji ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arbuz229 Opublikowano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Gaz sekwencja stag 300 Plus wtryski czarne hana na postoju było egulowane nawet nie wsiadał z kompem kazał odpalić i miał podłączonego kompa i tak na wolnych z 5 minut pochodził kazał zgasić odpalić i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Bardzo dobre wtryski ale bez regulacji podczas jazdy się nie obejdzie... Niestety nie miałem praktyki z zaworem disa więc niech wypowie się ktoś kto miał już taki problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi