bleki853 Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Witam miałem robioną konserwacje auta piaskowanie progów i na to baranek po odebraniu i umyciu auta zauwazyłem ze lakier nad progami jest strasznie szorstki jak sie go przejedzie ręką przypuszczam ze od piaskowania jutro pojade na myjnie dokładnie wymyc auto jezeli to nie pomoze to czym to usunąc ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Może być też zapylony. Ja tak miałem w poprzedniej e46 po wizycie u lakiernika. U mnie pomogło pracochłonne wypastowanie pastą lekkościerną (np. tempo).... Miałem zapylone prawie całe auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleki853 Opublikowano 5 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Byłem na myjni dokładnie umyłem auto ten piasek wydaje sie jakby był mocno przyklejony do lakieru jak przetre mocniej paznokciem to odchodzi uszkodzenie jest na całej długosci progu wysokoscia podchodzi pod klamke nie wiem czy prubowac to zetrzec jakąs pastą czy robic polerke wtedy pewnie musiał bym całe auto polerowac ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Jak to sie da zeskrobac to moze podczas polerowania porysowac lakier.. Ja bym oddal do lakiernika, niech czysci, co to ma byc, ze auto odbierasz upierdylone czyms? Nie mogl okleic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 A u kogo robiłeś,żebym wiedział gdzie nie jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleki853 Opublikowano 5 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 [ATTACH=CONFIG]27033[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]27034[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]27035[/ATTACH] tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleki853 Opublikowano 5 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Na 3 zdj widac na srodku jak zdarłem paznokciem kawałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 (edytowane) Możesz wziąć ręcznik papierowy, benzynę ekstrakcyjną i przetrzeć ten zapył, jeśli to nie pomoże to rozpuszczalnik nitro i zmyć to. A w ogóle to jak koledzy piszą, niech to lakiernik usunie, jak mógł tak oddać auto... Jeśli się zdecydujesz na mycie nitrem to później musisz trochę przepolerować pastą, żeby odzyskać połysk. Edytowane 5 Października 2013 przez E34-Patryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bio Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 E34-Patryk, nie radzę. Wiesz jak będzie wyglądał lakier po kontakcie z ręcznikiem papierowym ? Jak dla mnie jest to odkurz, glinka powinna pomóc. Ew, zapraszam do mnie na korektę lakieru :4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Wiesz jak będzie wyglądał lakier po kontakcie z ręcznikiem papierowym ? Wiem i nie rozumiem o co się boisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Nitro do lakieru? Robiłeś tak kiedyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleki853 Opublikowano 9 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Na razie byłem u jednego lakiernika i tez powiedział żeby najpierw rozpuszczalnikiem a potem pastą tempo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Nitro do lakieru? Robiłeś tak kiedyś? dziesiątki razy. Jeśli auto nie jest polakierowane sprayem to uwierz mi że nic się nie stanie. A jeśli to jest zapył z lakieru to benzyną nie usunie, baranka czy konserwację owszem, ale lakier trzeba nitrem. Zostaną takie "mazy" które trzeba przepolerowac pastą i nie będzie śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleki853 Opublikowano 9 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Ten lakiernik mówił ze to zapył i najpierw nitrem a potem tempo ja sie na tym nie znam wiec odwiedze jeszcze paru lakierników i dowiem się co i jak bo nie chce żeby było gorzej niż jest teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bio Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Ja bym ogarnął temat tak jak Ci pisałem, lakierniczy niekoniecznie znają się na polerowaniu no ale co ja tam mogę wiedzieć ;P MX Nowicki Blog "Jak pielęgnować auto" ? Dlaczego nie warto używać ogólnodostępnej pasty polerskiej (?)*? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 a potem tempo akurat tempo nie polecam i nie spotkałem się z lakiernikiem, który by to coś "pastopodobne" polecił. Chyba, że malarz, a nie lakiernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bio Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Ale polecą za to 3m zielony i zaraz po nim niebieski korek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Livin Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Ja Ci polecam użyć glinkę do tego. Jeśli schodzi pod paznokciem to glinką załatwisz sprawę nie uszkadzając lakieru. Np coś takiego Bilt Hamber glinka do lakieru Regular 200g (3549972887) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Jeśli masz pytania jak używać glinki to Ci pomogę. Nie polecam Ci używać pasty tempo jeśli nie masz z nią doświadczenia ponieważ jest bardzo agresywna dla lakieru. I jeśli nie wiesz jak się nią posługiwać to zmatowisz sobie lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M!R@S Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Więc jako lakiernik może pomogę po 1... takie coś nie powinno mieć miejsca jak odbierasz samochód bo po prostu u fachowiec nieokleił auta i zapruszył inne elementy po 2... spróbuj tak jak koledzy wyżej mówili (nitro itd.) lakierowi nic się nie stanie, ale polerka się potem przyda bo nie będzie się ładnie świecił po 3... jak nie zejdzie po nitro to papier 2000 i na mokro to zjechać i wtedy polerować element po 4... powinieneś oddać to temu "fachowcowi" bo wiadomo, każdemu się przytrafi, ale ja bym tak klientowi nigdy nie oddał auta :bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleki853 Opublikowano 29 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Użyłem glinki do tego i jest gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 kolego ja miałem całe auto zapylone siwą farbą ---cały był szorstki jak papier ścierny ,z szyb usunąć to nie problem ale karoseria to ciężka sprawa -próbowałem ekstrakcyjną i różnymi pastami ,efekt ??? nic nie pomogło dałem auto do polerowania do lakiernika ,jak odebrałem lakier się świecił jak jajca :D koszt 4 paczki i zgłowy miałem wszystko ,rysy ,farbe itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi