Stifler Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Witam. Mam mały problem który powstał nie dawno a mianowicie na biegu jałowym gdy silnik chodzi i tak ze podczas jazdy przy dodaniu lekko gazu piszczy coś w kolektorze ssącym. nie wiem co to może byc nie rozbierałem tego jeszcze starałem sie wysłuchac skąd dobiega ten dzwiek i ewidentnie słychac że z kolektora ssącego. Miał ktos do czynienia z czymś takim i rozwiazał tą zagadke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 2 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Dzisiaj zacząłem szukac co jest powodem tego piszczenie i prawdopodobnie jest uszkodzony zawór Disa. Tzn. wygląda jak by sie zawiesił. I moje pytanie brzmi czy można go wyczyścić ? czy tylko juz wymiana pozostała?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 proste to urządzenie kilka razy naprawiałem , zalezy co ci tam sie stało przeważnie to się ośka klapki wyrabia, ale idzie to naprawic są filmiki na youtube :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 2 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 no własnie nie jestem pewny do końca tego zaworu disa. patrząc od zewnątrz na niego podczas pracy ten palec powinien przesuwać sie do końca ? u mnie to rusza sie tak delikatnie jak by sie o cos blokował. Nie którzy piszą że może to być jeszcze zawor egulacji cisnienia po kolektorem. juz zgłupiałem i nie wiem. A kupic jedno i drógie nowe to prawie 800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi