seba660 Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Witam. Chciałbym zamontować u siebie w aucie elektryczne podnośniki do szyb z przodu. Zakupiłem podnośniki, przełączniki, pod kanapą mam moduły RM Low i GM. Wszystkie wiązki do przełączników i drzwi są poprowadzone. Problem polega na tym, że w elektrycznych podnośnikach są dwie wtyczki do podłączenia, a w drzwiach mam tylko jedno miejsce wolne. Podnośniki mam podobne do tych z ogłoszenia Mechanizm , podnośnik elektryczny szyb BMW E34 E33 L/P Dzierżoniów ? Tablica.pl , ale widziałem również takie z jedną wtyczka BMW E34 podnośnik szyby elektryczny +silniczek L (3582314786) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. . Do czego służy ta druga wtyczka, czy po podłączeniu tej jednej będzie wszystko działać ? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba660 Opublikowano 1 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 (edytowane) Moje auto jest z 89 roku. W drzwiach od początku jest wolna jedna wtyczka, chyba biała albo szara. Jeśli by ktoś miał to prosiłbym o schemat elektryczny wiązki, która dochodzi do drzwi. Podnośniki które posiadam są identyczne do tych, które są w ogłoszeniu z tablicy. Jak wyglądają podnośniki z nowszych egzemplarzy ? Edytowane 1 Października 2013 przez seba660 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Wiazka drzwiowa do konektora w słupku różni się w zależności od wyposażenia. Niektóre wtyczki będą nieużywane bo np.nie masz zespołu zamka podgrzewanego a wiązka jest przystosowana.Wtyczka od głośników w rogach drzwi(hifi) też itd. Do działania szyb masz mieć wtyczkę z grubszymi kablami do silnika i z cieńszymi do krańcówki(odczytującej skrajne stany mechanizmu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Na tel słabo widać ale te mechanizmy z drugiego linku mają chyba odcięte kable od krańcówek. Strona kierowcy silnik: niebieskoczerwony czarnoczerwony krańcówka: brązowozielony brązowy ogrzewanie wkładki: brązowożółty brązowy strona pasażera silnik: niebieskożółty czarnobiały krańcówka: brązowoniebieski brązowy schemat z '91 przedliftowa e34 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba660 Opublikowano 5 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Dzięki wielkie za odpowiedz, właśnie o kolory kabli mi chodziło. Wczoraj zrobiłem jeszcze zdjęcie kostki znajdującej się w słupku (1) i kostki wiązki z drzwi(2). [ATTACH=CONFIG]27030[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]27031[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba660 Opublikowano 20 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Witam Udało mi się zamontować elektryczne podnośniki do wszystkich drzwi. Okazyjnie udało mi się zakupić 4x drzwi z pełną elektryką i przełożyć. Drzwi jakie zakupiłem były z auta po liftingu i musiałem wiązkę trochę przerobić (inna wtyczka do centralnego i lusterek). Dziękuje bardzo za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Nie ma sprawy. No-lusterka w polifcie są na płaskiej małej czarnej wtyczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi