Zgibniew Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 (edytowane) Witam. Pokażę dziś jak wyjąć listwę oświetleniową tablicy rejestracyjnej w e39 Touring. Nie mam zdjęcia, ale listwa ta znajduje się nad tablicą rejestracyjną :]. Zaczynamy od otwarcia samej szyby klapy bagażnika. Należy ściągnąć osłonę silniczka wycieraczki (mocowana na wcisk), potem odkręcamy dwie śruby. [ATTACH=CONFIG]26930[/ATTACH] Następnie otwieramy całą klapę i zabieramy się za ściągnięcie Obudowy wewnętrznej klapy. Najpierw demontujemy klapę schowka na narzędzia, następnie odkręcamy śruby (na zdjęciu nie wszystkie są widoczne) i z czuciem wyciągamy obudowę [ATTACH=CONFIG]26931[/ATTACH] Jak już się z tym uporamy trzeba odkręcić cztery ukryte nakrętki (dojdziemy tam tylko nasadką). Po odkręceniu możemy ściągnąć listwę (w celu jej zregenerowania lub wymiany :]). [ATTACH=CONFIG]26932[/ATTACH] Po wykonaniu regeneracji lub wymianie na nową składamy wszystko w odwrotnej kolejności. Edytowane 28 Września 2013 przez Zgibniew 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 przyda sie, y mnie skorodowały śrubki i ledwo to się trzyma, szkoda że nie masz nr OEM taj listwy (ale się znajdzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 (edytowane) Moje też skorodowały i to tak mocno, że trzeba je ciąć, mogę zapomnieć o odkręceniu. Na szczęście udało mi się zregenerować bez ściągania i przy okazji fotorelacja powstała:mrgreen: Edytowane 16 Marca 2014 przez Zgibniew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1989 Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 odświeże co rozumiesz przz regeneracje moje mocownaia w listwie zgniły nie mam jak jej przykrecić ma ktos taka listwę albo jakiś patent??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Regeneracja blaszek żarówek miałem na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1989 Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 mi bolce montażowe zgniły i nie mam jak zamocowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Wrzuć fotki, może coś wspólnie wymyślimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiks Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Mi też się blaszki wysypały z jednej lampki drugiej nie zaczepiam na razie bo nie miałem pomysłu jak to rozwiązać. Jak regenerowałeś te blaszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Metodą prób i błędów. Aż w końcu wbiłem złamaną blaszkę na tyle mocno i głęboko, że działa już ponad rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1989 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 co tu da zdjecie pio prostu nie mam tych bolców i niemam jak przykrecić masakra a musi być mocno zeby przy otwieraniu nie wyrwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiks Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Właśnie w tym rzecz że u mnie wszystkie tak zaśniedziały że kiedy próbowałem zmienić żarówkę wszystko się wysypało. Nie mam już nic z tego co tam było w środku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 mi sie rozsypała to wymieniłem na nową "używaną" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiks Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 właśnie kupił bym na alledrogo ale może okazać się że będzie taka sama jak moja jak znajdę chwilę to podjadę do Siedlec. tam koleżka ma mały magazyn z częściami, może coś się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1989 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 na allegro nawet nie moge znaleźć tej listwy ja zarówki mam ok tylko ze nie mam jak jej przymocowqac do klapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 właśnie kupił bym na alledrogo ale może okazać się że będzie taka sama jak mojajak znajdę chwilę to podjadę do Siedlec. tam koleżka ma mały magazyn z częściami, może coś się znajdzie Daj znać czy miał i za ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiks Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 jest takie coś: BMW E39 E-39 TOURING KOMBI OSWIETLENIE TABLICY REJ (4826896911) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ale strasznie zdeformowane. Widziałem tą listwe już kilka miesiecy temu i dalej taka sama cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 jest takie coś: BMW E39 E-39 TOURING KOMBI OSWIETLENIE TABLICY REJ (4826896911) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ale strasznie zdeformowane. Widziałem tą listwe już kilka miesiecy temu i dalej taka sama cena... Z tego co widzę to są tylko dwa bolce, a powinny być cztery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1989 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 taki sam smietnik jak moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi