Duzy Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Witam. Problemów z inpa pewnie było tu dużo mnie chodzi o ncs-a. Mianowicie inpa jako tako chodzi tzn ediabas w inpie zapala się kontrolka od ładowania ale jak włączam ncs expert wyskakują mi dziwne błędy typu IFH 0009 ze comand not recognized lub że initialising error. Czy ktoś z szanownych forumowiczów który ma doświadczenie w instalacji inpy i ncsa pomoże,to rozwiązać?Może jakiś faq na szybkości co do konfiguracji, bo instalek z inpa mam chyba że trzy i w jednej jest tylko komplet ncs inpa itd.może coś nie tak ustawiam ;((( Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 zacznijmy od tego jakie masz auto i jaki interfejs i jaka wersja inpy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duzy Opublikowano 29 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Auto to e 61 01.2006r 2.0d interfejs?tzn ?Win xp wersji inpy mam chyba ze trzy,pierwsza to z paki Standard_Tools_Setup_2.12 inpa v5.0 ediabas v6.4.7.z taka racja ze w inpie jest tylko 3 opcje:F1 info,F2 Skrypt,SHIFT+F1 zmiana edytora.Druga wersja inpy jest EA08X,i to jest paczka z instalacja wszystkiego w dwoch jezykach,jak w Faq-ach na necie.A trzecia to instalka samej inpy v5.0.1 Nie wiem na oko laika wszystkie instalki wsadzilem w jeden folder czyli nowsze pliki zastapione ale mi sie wydaje ze problem lezy nie w inpie tylko w ustwieniu EDIABAS.Port mam ustawiony na com 1,zmienna srodowiskowa tez jest dodana do patcha i nic lipa ;(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 instalując STS 2.12 wywaliło pliki z inpy i z ediabas, przed instalacją STS trzeba robić kopie zapasowe niektórych folderów, zainstaluj samą inpę 5.0.2 + aktualizacja ncs'a i ediabas plikami z spdaten min v45.2 i wszystko będzie działać jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duzy Opublikowano 29 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Ok usunołem wszystko Sciagnolem inpa 5.02.10.0.0.4 w dwóch czesciach z chomika i lipa odpalam instalke a tam update do ncs zainstalowałem bmw tools z paczki z tego pliku i lipa zainstalował sie komplet ale jak odpalam inpe to wersja jest 5.0 nie 5.0.2 i ciagle nic nie ma oprocz OPCJI F1 F2 F3 i SHIFT+F1.Moze masz gdzies adres do pobrania "Dzialajacej wlasciwie"instalki? kopie zapasowe tez robilem i lipa a jak sprawdzic czy w pliku ediabas.ini wszystko sie zgadza? i skad wziasc te pliki SPDATEN i jak sprawdzic czy one sa ver.45.2?chcialem zrobic pozadek w kodowaniu bo elektryk mi pomieszał we wpisach i dziwne rzeczy sie dzieja np chyba włączył mi jakies oszczedzanie energi swiatła mi tak ustawił jak sie ustawiało w e46 przed liftem ze swiatła dlugie sie pala zamiast normalnych i to na pozycji 0 z wlaczonym zaplonem(chyba nie powinno tak być)Wlasciwie powinien wyłacyc wpisem soczewke w dzien i wiekszyc wartosc w ringach zeby mocniej swiecily ja mam markery.A tak wogole to oprocz instalki przydała by sie nazwa opcji ktora jest odpowiedzialna za gong od pasów z przodu.noi chyba konfig dzialajacego ediabas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Chyba DRL Ci ustawil? Wysyłane z mojego GT-I9505 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duzy Opublikowano 30 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 No chyba tak DRL,wiem że w e46 postojowa żarówka jest w kloszu od długich i można tam coś pokombinować bo lampa bez soczewki. A tu mam xeona który się świeci niepotrzebnie w dzień przydały by się wpisy do ncsa żeby to zmienić,i co to jest tryb oszczędności energii i jak go wyłączyć bo co jakiś czas auto robi się trup i trzeba wsadzić kluczyk żeby elektryka znowu była na postoju.we wcześniejszych BMW nie było problemów a w tej jest komp i wszystko wie czy pasy zapiete czy koła takie jak powinny być i dlatego że auto jest zaawansowane dla mnie zwracam się do was o pomoc :)co niektórzy mają dużo wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 patrz PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duzy Opublikowano 30 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Ok. Dziekuje sprawdze jak zainstaluje i dam znac co jest co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi