donkol Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Witam chcialem sie dowiedziec czy moja bmka ma poprawna temperature silnika na obrazku jest wskazane w jakich polach jest wskazówka w korku jest prawie na srodku a na trasie i w miescie spada prawie jak widac na foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 To nie jest dobrze.Strzałka powinna wzkazywac mniejwięcej środek.Temperatura w jakiej otwiera się termostat wynosi 80'C, a ciśnienie w układzie to 1,1 bara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkol Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Aha czyli wynika ze termostat do wymiany. A jak wsadze nowy termostat to plynu troche wyleci a uklad sie zapowietrzy to wystarczy dolacz plynu czy jakos trzeba odpowietrzac ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Tylko patrz żeby termostat miał podaną wartość otwierania przy 80'C.Nie wiem jak jest u ciebie w 320 może jest odpowietrznik w obudowie termostatu. ale układ trzeba odpowietrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasend Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Mam te same autko u mnie temperatura nigdy nie idzie dalej jak u Ciebie i wszystko jest ok nic z tym nie kombinuje,możesz spokojnie jezdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkol Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Hmm juz sam nie wiem ale szlyszalem ze bmka jest czula na temperature silnika wiec jestem ostrozny bo od niedawna mam taka dziwna temperature wczesniej mialem idealnie w pionie trasa miasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Witam u mnie wychyla sie ledwo ponad niebieskie pole i powiem że nie narzekam , a żeby było ciekawiej to przysłoniłem chłodnice o 75% i jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Hmmm.Nie wiem jak Ty ale ja raczej wolałbym widzieć tą wskazóweczkę tak jak powinna czyli idealny pion! Termostat do wymiany i to pewnie tyle jeśli chodzi o usterkę .Potem jeszcze solidne odpowietrzanie układu i powinno być dobrze. Pewnie pije Tobie dużo bo silniczek w czasie jazdy masz niemalże lodowaty(fot). O odowietrzaniu był już temat na forum konkretnie nakreślony więc skorzystaj z opcji forum "szukaj". pzdr W obudowie termostatu prawdopodobnie nie ma w tych silnikach odpowietrznika a termostat może być z 80'C lub dostępnym również 88'C punktem otwarcia i zawsze montowany strzałeczką do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi