Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Test Liczników

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie jak przycisnę przycisk kasowania licznika kilometrów dziennego i przekręcę zapłon na II pozycję to wyświetla numery pokolei od 1 do 6, wiem że czwarta pozycja to są ostatnie cyfry numeru nadwozia a reszta????, niewierzę w to że pierwszy wpis to przebieg, Proszę o pomoc, Posiadam BMW 318i z 91roku z przebiegiem rzeczywistym lecz nieudokumentowanym 240500 Km

jak się sprawdza orginalny przebieg w E36??

Podłączając się pod komputer - tylko tam można to sprawdzić. Najlepiej podjechać do serwisu BMW lub mechanika z odpowiednim sprzętem.

Pozdr.

Nie wiem z kad bierzesz te informacje... tak czy inaczej nie da sie okreslic prawdziwego stanu w zaden sposob , jak zostal krecony to ''moze'' sie udac zobaczyc czy bylo grzebane i tyle.

nie da sie okreslic prawdziwego stanu w zaden sposob , jak zostal krecony to ''moze'' sie udac zobaczyc czy bylo grzebane i tyle.

Nie da się na pewno ?? A ja żyłem w przekonaniu, że mieszać to można w liczniku a nie w kompie... No ale człowiek uczy się całe życie...

Nie wiem dokładnie czy przez podpięcie pod komputer, ale chyba nawet na forum ktoś wspominał że w serwisie BMW na podstawie kluczyka oryginalnego można przebieg sprawdzić.

Pozdrawiam

z kluczyka jedynie jak ma sie komplet i drugio nie byl uzywany to ma dane z ostatniego przebiegu...i to musi byc chyba z imoblilizerem czy czyms tam, napewno nie ze zwyklego.

nie da sie okreslic prawdziwego stanu w zaden sposob , jak zostal krecony to ''moze'' sie udac zobaczyc czy bylo grzebane i tyle.

Nie da się na pewno ?? A ja żyłem w przekonaniu, że mieszać to można w liczniku a nie w kompie... No ale człowiek uczy się całe życie...

Wiesz ja tego tez nie wiem z praktyki ale z opini innych, na BKP byla bardzoooo dluga rozmowa na ten temat i wyszlo tyle ze mozna z kluczyka ja pisze u gory ale to zazwyczaj nie wypala no i w niektorych modelach z modulu swiatel (jakims cudem tam sie zapisuje w jakis modelach).