aro Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Moje pytanko związane jest z elektrozaworkami ogrzewania poprostu stukają sobie rytmicznie czy tak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_79 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Ja mam tak samo. W sumie nie powinno tak być, ale skoro ogrzewanie działa bez zarzutu, to ich nie ruszam. Nie wiem jak u ciebie, ale u mnie prawie tego nie słychać i cykają co około 10 sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Ogrzewanie Mi chodzi dobrze a cykanie tylko słychać jak auto stoi na wolnych obrotach w czasie jazdy oczywiście nie słychać jest zbyt ciche żeby można było je usłyszeć.Też myśle skoro nic się nie dzieje z grzanie to nie ma potrzeby grzebać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoCureK Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Moje pytanko związane jest z elektrozaworkami ogrzewania poprostu stukają sobie rytmicznie czy tak ma być. Tak, tak, tam ma być, jeżeli jeszcze jest ciepło po obu stronach to git. Pracują prawidłowo. Po wyłączeniu auta cykają jeszcze przez jakąś chwilkę. Zamykają się wtedy doloty powietrza do środka lub podobne rzeczy. Ciekawe rzeczy dzieją się w naszych autkach. Jakieś krasnale chodzą coś zamykają, coś otwierają, czasami nas wnerwiają, ale ogólnie jest OKI !! bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Tak to jest w autach naszpikowanych coraz bardziej elektryką i elektroniką. W E30 tego nie było a teraz musiałem się przyzwyczajać do tego cykania :roll: Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Takie cykanie to normalna praca.Jesli jest ogrzewanie po obu stronach to znaczy ze działają pawidłowo i się nie zacinają. Ja kiedyś odłączyłem je od węży nagrzewnicy nie odpinając kostki elektrycznej i przekręcając pokrętłami od ogrzewania dmuchałem w odpowiednie wejścia tych zaworków i wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi