nussnut Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Witam Panowie mam taki problem. Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć jaki kolor może mieć płyn chłodzący, który cieknie na blok silnika? Nie jestem przekonany czy to olej czy płyn. Znalazłem na necie przykładowe zdjęcie osprzętu. U mnie zapocenie widać na tej śrubie mocującej pompę wody do bloku silnika jak i w okolicach koła pasowego. Nie chciałbym w ciemno wymieniać pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Płyn chłodzący u mnie był chyba zielony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Domin Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Ja też mam kolor płynu zielony i miałem podobne objawy.Wymieniłem pompę wody oraz uszczelkę której nie było pod termostatem.Ktoś wcześniej zamontował termostat na silikon :bag:Tylko u mnie płyn spływał z pod termostatu oraz pompy wody. Zobacz na stan płynu jak jest mało to uzupełnij ,pojeździj trochę i sprawdź ponownie.Jeśli ubędzie to znaczy że to płyn chłodniczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Domin Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Możesz jeszcze odkręcić sprzęgło wentylatora i zobaczyć czy pompa nie ma luzów,lub poruszaj sprzęgłem wentylatora przód tył jeśli będą duże luzy pompa do wymiany.Jak coś to pisz na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Płyn zazwyczaj jest zielony, bardzo rzadko różowy, po wyschnięciu na gumie i plastiku pozostawia biały ślad. Jak wyżej, zalej zbiorniczek na max stan , pojeździj i sprawdź, czy ubywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi