jacek540iA Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Witam ponownie Szanownych Kolegów mam pytanko co za feler jest w skrzyniach automatycznych jeśli chodzi o wsteczny?u mnie np. jest on bardzo "cieńki" facet zalał skrzynke dextronem 2 i nie wiem czy uratuje ją jeszcze czy czeka mnie wymiana skrzyni .a do przodu ciągnie na jednym biegu to znaczy nie czuje zmiany i nie widze spadku obrotów ,co według Szanownych Kolegów robić?pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 podpiac pod komputer, masz bieg awaryjny skrzyni rusza z 4 biegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek540iA Opublikowano 5 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 to znaczy co mam zrobić skrzynia jest rozpieta gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuzzy2000 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 Witam Pozwoliłem sobie podłączyć się pod ten wątek aby nie zakładać nowego. BMW 540i 95r Pojawił sie u mnie problem przy cofaniu, rozpędziłem się do około 20km/h, po czym pusciłem nogę z gazu, coś pukneło i wsteczny przestał działać, potem przez moment w pozycji D zamiast ciągnąc jak zwykle przy puszczonym hamulcu to szarpał i nie miało siły samo ruszyc auta, potem się to unormowało a gdy wrzucam R to tak jakbym wyrzucił na N, nic się nie dzieje, nie załapuje i obroty silnika wzrastają bo skrzynia przestaje stawiac mu opór. Skrzynia nie wyświetla żadnego błędu stąd moje podejrzenie że to uszkodzenie czysto mechaniczne. Teraz moje pytania: Czy ktoś ma pojęcie co się stało? Gdzie jest jakiś uczciwy zakład zajmujący się automatami najlepiej we wrocławiu lub okolicach? Czy jest możliwa przekładka na manuala? bo z tego co w instrukcji widzę to chyba tylko 535i miały manualne skrzynie a 540i nie miało i czy taka skrzynia od 535i wytrzyma, oczywiście jesli da się ją załozyć? Jaki jest symbol skrzyni przy tym silniku? Z gory dziękuję za wszystkie pomocne wypowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi369 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Hey - polecam zakład na Rakowej parę razy mi uczciwie pomogli,nie znam bardziej konkretnych gości od automatu - to jest na rogu wjeżdżając od Kowalskiej koło frączaka <bmw_2> [ Dodano: 16 Styczeń 07, 00:07 ] ..a jeżeli chodzi o jakieś rzeżby pt. skrzynia manualna to daj sobie spokój bmki tego nie lubią a poza tym to nie jest wbrew pozorom takie proste - po ocenie kosztów na Rakowej pomysl nad wymianą skrzynki na inną zresztą ci faceci ci doradzą najlepiej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeztom Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Witam ponownie Szanownych Kolegów mam pytanko co za feler jest w skrzyniach automatycznych ... facet zalał skrzynke dextronem 2 W tej skrzyni ma być DEXTRON III i tylko III, jezeli było ok i zalał Ci II to idź i strzel mu plaska. Witam stąd moje podejrzenie że to uszkodzenie czysto mechaniczne. Teraz moje pytania: Czy jest możliwa przekładka na manuala? bo z tego co w instrukcji widzę to chyba tylko 535i miały manualne skrzynie a 540i nie miało i czy taka skrzynia od 535i wytrzyma, oczywiście jesli da się ją załozyć? Jaki jest symbol skrzyni przy tym silniku? Z gory dziękuję za wszystkie pomocne wypowiedzi Pozdrawiam jest mozliwa przekładka np z 540-ki manualnej, ale totalnie nieopłacalne i całkowicie bezsensowne. SYMBOL SKRZYNII - A5S 560Z Jezeli Ci padła skrzynia to czasami lepiej kupić używke niz dac do roboty bo uzywka kosztuje: http://motoallegro.pl/item157260615_skrzynia_biegow_automat_bmw_4_0_v8_540_740_e34_e32.html a jak dobrze się zakręcisz to i za mniej wyrwiesz. jezeli będziesz szukał skrzyni uzywanej, to napisz do mnie na forum na priv www.bmwauto.pl (ksywa ta sama) a dam Ci kontakt. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Witam ponownie Szanownych Kolegów mam pytanko co za feler jest w skrzyniach automatycznych ... facet zalał skrzynke dextronem 2 W tej skrzyni ma być DEXTRON III i tylko III, jezeli było ok i zalał Ci II to idź i strzel mu plaska. Witam stąd moje podejrzenie że to uszkodzenie czysto mechaniczne. Teraz moje pytania: Czy jest możliwa przekładka na manuala? bo z tego co w instrukcji widzę to chyba tylko 535i miały manualne skrzynie a 540i nie miało i czy taka skrzynia od 535i wytrzyma, oczywiście jesli da się ją załozyć? Jaki jest symbol skrzyni przy tym silniku? Z gory dziękuję za wszystkie pomocne wypowiedzi Pozdrawiam jest mozliwa przekładka np z 540-ki manualnej, ale totalnie nieopłacalne i całkowicie bezsensowne. SYMBOL SKRZYNII - A5S 560Z Jezeli Ci padła skrzynia to czasami lepiej kupić używke niz dac do roboty bo uzywka kosztuje: http://motoallegro.pl/item157260615_skrzynia_biegow_automat_bmw_4_0_v8_540_740_e34_e32.html a jak dobrze się zakręcisz to i za mniej wyrwiesz. jezeli będziesz szukał skrzyni uzywanej, to napisz do mnie na forum na priv www.bmwauto.pl (ksywa ta sama) a dam Ci kontakt. pzdr mzoe nieoplacalne ale snesowne napewno :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeztom Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 mzoe nieoplacalne ale snesowne napewno no ja dalej twierdze że niezbyt sensowne, a to dlatego że trzeba pół auta wymienić, a robiac to po łebkach, oszczednie to jest to bezsensowne bo tylko zabic sie idzie, to jest już 300 konny wóz i moment obrotowy inny a co za tym idzie i siły działające inne, więc jest to niebezpieczne. A robiąc to z głową i nie oszczedzając na czesciach, to jest to na tyle drogie że bardziej rozejrzec się można za 540-tka w manualu których dużo nie było w E34, albo juz zerkac na E39. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi