Dziki Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Przy spokojnej emeryckiej jeździe nic dziwnego się nie dzieje,rozsprzęglanie się odbywa,pedał ma normalny skok. Ale jak robię czasem szybką akcję żeby odmulić i siebie i maszynę to po 1->6000,2->6000,3->6000 pedał sprzęgła zmniejsza swój skok (tak jakby go coś wciągało) o jakieś 2/3cm w kierunku podłogi. Mimo to biegi normalnie się zmienia. Tylko ten dziwny efekt (szybka akcja a pod lewą stopą nie ma pedału tylko trochę niżej) Nie robiłem jeszcze testu z ciągłą szybką jazdą. Pedał wraca potem do swojej pierwotnej pozycji. Najgorsze jest to,że nie dzieje się to za każdym razem butowania M50tki. Płyn jest Poziom płynu OK. Co obstawiacie? Wysprzęglik?Pompa sprzęgła? Zaopatrzyłem się przezornie w zestawy naprawcze zarówno dla wysprzęglika jak i dla pompy sprzęgła. Tarcza się nie ślizga ciągnie pięknie. Czy mieliście podobne doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 A może to coś z tempomatem, może coś blokuje linke od niego... W końcu świeżo dołożony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Tempomat nie ma połączenia ze sprzęgłem a czujnik nie jest w stanie tak oddziaływać na pedał. Muszę jeszcze sprawdzić dzwon skrzyni biegów -może wysprzęglik poci się do wewnątrz skrzyni. Zakupiłem odsysarkę do paliwa i oleju -wykorzystam ją do odpowietrzania (bez drugiej osoby). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi