saneczek Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Witam Przymierzam się do kupna nowego akumulatora z firmy Bosch lub Varta. Mój poprzedni akumulator to 50AH-540A z Varty blue. Właśnie zadzwoniłem do kilku oddziałów z częściami samochodowymi i dowiedziałem, się że nie produkują już takich akumulatorów.. Stąd moje pytanie, jakie są konsekwencje wrzucenia akumulatora o parametrach 60AH-540A ? Czy będzie to zaburzać jakoś rozruch czy mam się czegoś obawiać ? Samochód to e36/318i/sedan/95 rok. Silnik 1.8 benzyna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 nic sie nie bedzie dzialo, amperaz sie zgadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 tak jak tazunio pisze... śmiało można wkładać... żadnych konsekwencji...:drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 To ja ci polece budrzetowego Bosha Artice. Na ostatniej Nysie przeszedl powazny chrzest. Wytrzymal blisko 12h na dosc mocno odkreconym radiu 2x wzmak + woofer Bardzo pozytywnie mnie zaskoczyl innych zreszta tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 O ile nie masz w aucie zbyt dużo sprzętu elektrycznego typu tuby, wzmacniacze,video itp to śmiało możesz go wrzucać. Nic nie będzie zaburzać, ani rozruchu, ładowania ani pracy całego auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saneczek Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Dzięki Wybór padł na Akumulator VARTA BLUE DYNAMIC D59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SteFun Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Przyłączę się do tematu i spytam: Jaki amperomierz powinnien mieć e36 touring 320i 98 Z tego co wyczytałem to 72Ah i 680 zgadza się ? Mój stary skończył żywot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi