thanatos6 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Witam. Mam taki problem, jechałem do Wrocławia e30 coupe m40b16 rok 1991 i na obwodnicy samochód zaczął mi zwalniać, były dwa strzały i silnik zgasł.Sprawdziłem pod maską wszytko jest niby okej tak jak mam być Próbowałem go odpalać na pycha na benzynie i na gazie i nic Co to może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Sprawdz czy jest iskra bo możliwe że padł czujnik obrotów wału korbowego... Rozumiem że paliwo jest w zbiorniku i gaz również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thanatos6 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 (edytowane) Paliwo i gaz jest Próbowałem go odpalić na holu to jechał na biegu ale silnik nie łapał. Idę szukać czujnika, może się jakoś odczepił a muszę wrócić do domu około 70 km Jak ktoś ma jakieś propozycje dzwonić na mój tel 607106260 bo teraz jade na Magnolie i może co się uda zdziałać Edytowane 18 Sierpnia 2013 przez thanatos6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szimo Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Kolego, ja bym zaczął od prostych rozwiązań. Sprawdź świecę gdyż ciężko mi tak ocenić w jaki sposób to gaśnie. Może to są przewody od świec a może nie działa pompa paliwa. Postukaj lekko w obudowę pompy, być może się coś zawiesiło. Sprawdź styki czy dochodzi napięcie do pompy. Może być również uszkodzony przekaźnik pompy paliwa. Nie dzwoniłem ze względu na późną porę daj znać co i jak będziemy myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCKOS Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 czujnik wału tutaj nie ma nic do rzeczy m40 może chodzić bez niego sprawdź czy paliwo dochodzi czy jest iskra to najważniejsze bo mogła pompa paliwa paść ew cewka czy wypalony węglik w kopułce czy palec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dochan Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Jeśli miałes strzały w dolot to mogło Ci zblokować klapkę w przepływce i nie dostaje powietrza;) Miałem tak u siebie jakiś czas temu w m40. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TO///M3K Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Ja strzałów nie miałem, ale też nagle mi zgasła, okazało sie ,że aku latał a przy okazji kolektor dolotowy sie rozkleił i powyżej 2.5 tys gasła od wibracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster_e30 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 a rozrząd???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 to znak że trzeba zmienić silnik na 6 cylindrów Bog jednak czuwa :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronik Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 widze że kolego nie wyjaśnił co się stało więc ja napiszę otóż pękł paluch w aparacie zapłonowym niszcząc go całego przy okazji a co do zmiany silnika to zmienił go niedawno na is-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebo293 Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Podepnę się pod temat chodzi o ten sam silnik a konkretnie o e30 316i M40 Ostatnio został wymieniony rozrząd, kable, świece, kopułka, palec, pompa wody. Na zimnym silniku pali na dotyk chodzi równo nic nie przerywa na BP jak i na gazie problem występuje na rozgrzanym silniku a mianowicie ciężko odpala i chodzi nie równo telepie całym silnikiem. Na wyższych obrotach jest ok wkręca się bez problemu ma moc problem jest na wolnych obrotach. Co to może być ? krokowiec,czujnik położenia wału ? Zaraz dostane nerwicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 seba sprawdziłeś przepływkę ?? trudne do wyłapania ale to może być powód najlepiej podmiana bo moja reagowała po wypięciu ale i tak nie działała jak trzeba po podmianie inne auto 99% to przepływka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebo293 Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Ok sprawdzę po pracy ale coś wydaje mi się że gdyby to była przepływka to zaraz po odpaleniu na zimnym wariowała by.... problem zaczyna się jak piecyk osiągnie pion pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 zostanie faktycznie krokowiec czujnik położenia wału chyba też mieszał by na zimnym silniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastelina_ddz@o2.pl Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 witam , ostatnio mialem taki sam problem jak kolega opisal, i rowniez na obwodnicy we wrocalwiu;/ auto normalnie jechalo a nagle zaczelo slabnac i zgaslo, oczywiscie zjechalem na awaryjny pas, iskra jest, lewe powitrze nie dochodzi, gaz i paliwo jest. telefony po mechanikach i wlascicielach takich samych bemek. wszystko pieknie i musi dzialac, nie obylo sie bez policji, wkoncu usterka znaleziona, okazalo sie ze bezpiecznik od kontrolki przelaczania gazu i benzyny spalil sie, bezpiecznik wymienilem schowalem trojkat odpalilem auto i mam ruszac a tu znowu zawitala policja. ale po dluzszych rozmowach z policja wkoncu pozwolili mi odjechac;) autko jezdzi do dzisiaj, co byla przyczyna spalenia bezpiecznika do dzis niewiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi