wigier Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Witam Mam problem mianowicie bez żadnych oznak przestał działać rozrusznik , przy próbie odpalenia nie ma żadnej reakcji , kontrolki wszystko sie zapala, ewentualne uruchomienie jest możliwe tylko z ciągu i wszystko ładnie. Próbowałem też na odpalonym silniku jeszcze raz przekręcić kluczyk do końca lecz nawet nie chce zazgrzytać. Po dłuższej jeździe czasami można go odpalić ale strasznie się męczy w sensie że jakby cieżko miał krecić i zazwyczaj tylko raz . Akumulator ma napiecie od 12,65V do 12,80V. Alternator podaje prąd 14,30V. Prąd na rozrusznik podaję taki sam jak z napięcie na akumulatorze . Nie wiem gdzie szukać przyczyny trochę już poczytałem lecz nie mogłem znaleźć konkretnej odpowiedzi. Po podłączeniu z fejsem ani carsoft ani inpa nie pokazuje jakichś nadzwyczajnych błedów poza tymi o których wiem i nie mają one wpływu. EWS pokazuje mi że jest ok bo i to podejrzewałem. Generalnie prosiłbym o jakieś wskazówki i sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Skoro podpinałeś auto pod kompa, eliminując EWS, wyeliminowałeś aku i alternator z tego co wyczytałem, auto jak powiadasz zapala z tzw. po pychu to nic innego jak klęknął rozrusznik. Ewentualnie popatrz, może któryś kabelek przy rozruszniku spadł i robi zwarcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 przy próbie odpalenia nie ma żadnej reakcji Po dłuższej jeździe czasami można go odpalić ale strasznie się męczy w sensie że jakby cieżko miał krecić i zazwyczaj tylko raz rozrusznik do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi