szymasss Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 Witam. W niedalekiej przyszłości planuję zakup bmw 316 z roczników około 1992 i w związku z tym mam do Was pytanko, czy samochodzik ten jest bardzo problemowy, czy często psuje się itp sprawy, bo szczerze mówiąć troszkę się boję, czy nie bede musiał biegać do mechaników po zakupie.... więc jak jest z tym autkiem?? liczę na Wasze doświadczenie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_23 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Witam, Ja ostatnio kupiłem BMW 520, Jestem z niej zadowolony. Sprawdź stan blachy, zawieszenie, silnik bo jak wiadomo wszystko zależy od byłego właściciela jak o niego dbał. a najlepiej jechać do zaufanego mechanika na kanał żeby sprawdził ją zanim dokonasz zakupu. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Ogólnie już sama marka BMW już coś znaczy <bmw_1> Ale wiadomo - jeśli kupisz trupa od nastolatka, który na dzień dobry palił gumę to niespodziewaj się długiej żywotności... Najczęsciej jazda próbna mówi wszystko o aucie. Oczywiście nawet super utrzymane <bmw> czasem "niedomaga". Głównie są to naprawy eksploatacyjne - moje 316i przejechało pod moją ręką 23 tys. km od czerwca tego roku (a więc dość dużo jeżdżę) i silnik nigdy mnie nie zawiódł. Jedyne co musiałem wymienić to sworznie wachaczy, łączniki stabilzatora (polskie drogi) - wkrótce pasek rozrządu. Auto NIGDY nie zatrzymało się na trasie lub nie chciało odpalić. Jak będziesz o nią dbał, to ona też będzie o Ciebie <bmw_2> Dokładnie przejrzyj (nawet na kanał) auto, które chcesz kupić - to się po później opłaca bmw_beer Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaibos Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 tak jak napisal bazylfox bedziesz dobry dla swojego autka ono tez Cie bedzie kochacc..tylko dziwne te roczniki e30 1982 do 1990 a mowicie o rocznikach 92-93 hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 tak jak napisal bazylfox bedziesz dobry dla swojego autka ono tez Cie bedzie kochacc..tylko dziwne te roczniki e30 1982 do 1990 a mowicie o rocznikach 92-93 hmm E30 kombi bylo produkowane do 93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_79 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Jak już koledzy wspomnieli nie ma żadnych typowych niedomagań jeśli chodzi o to auto. Bardzo wiele zależy od tego, kto i jak tym autem jeździł wcześniej i jak o nie dbał. Zastanowiłbym się jednak, czy nie lepiej 318 zamias 316, bo miałem 316 i wydaje mi się, że jest troszkę za słaby na tą budę. Zwróć też uwagę na silnik a konkretnie na rozrząd. Niestety roczniki o których piszesz są napędzane silnikami M40 na pasku rozrządu, który co jakiś czas trzeba wymienić. Od 1993 roku weszły silniki M43 na łańcuszku, którego się nie wymienia. Jeśli już zdecydujesz się na konkretne auto, to zanim je kupisz jedź do stacji diagnostycznej na przegląd. Za około 30 zł sprawdzisz sobie dokładnie zawieszenie i wszystkie inne duperele (oczywiście bez pieczątki do dowodu). Jeżeli dobrze trafisz, to nawet z silnikiem 1.6, takie autko sprawi ci wiele frajdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi