Steven92 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Siema! Po dłuższej nieobecności witam Was z kontynuacją problemu z jesieni ;/ Mam problem z przednimi szybami, które na jesień jeszcze jakoś działały, a po zimie kiedy samochód stał i dopiero kilka dni temu go uruchomiłem szyby nawet nie drgną ;/ Sprawdziłem bezpieczniki i wszystko ok. Podobnie mam z klimą, która na jesień działała, a teraz nie ;/ Mam klimatronica i tu pytanie do Was, czy jest opcja, że gaz jakimś sposobem sam się ulotnił ? Odkąd go kupiłem, 1,5 roku temu nic nie robiłem z klimą, bo działała. Czy jeśli nie ma gazu, to kompresor wgl się nie załączy? Jeśli wiecie coś na któryś temat, to dajcie znać, bo jestem dosłownie ugotowany w dobie upałów i niedziałających szyb i klimy :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 z tymi szybami to sedan czy coupe? jeśli nie masz czynnika to sprężarka się nie załączy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 z tymi szybami to sedan czy coupe? Nie ma to znaczenia:lol:,po prostu nie działa. Sprężarka na sucho nie załączy się, gaz przy nawet minimalnej nieszczelności ulotni się. Ja jednak obstawiałbym zaśniedziałe styki lub awarię elektroniczną, co powoduje anomalia w aucie. Swoją drogą podepnij się pod kompa, nie zaszkodzi, a może pomóc w dalszej diagnozie. Jeśli komp nic nie wykryje, wtedy będziemy zastanawiać się , co dalej robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steven92 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Nie ma to znaczenia:lol:,po prostu nie działa. Sprężarka na sucho nie załączy się, gaz przy nawet minimalnej nieszczelności ulotni się. Ja jednak obstawiałbym zaśniedziałe styki lub awarię elektroniczną, co powoduje anomalia w aucie. Swoją drogą podepnij się pod kompa, nie zaszkodzi, a może pomóc w dalszej diagnozie. Jeśli komp nic nie wykryje, wtedy będziemy zastanawiać się , co dalej robić Dzięki Panowie za szybką odpowiedź Czy jest opcja, że jakaś nieszczelność zrobiłaby się podczas stania samochodu? Jutro podepnę się pod kompa, mam nadzieję, że to pomoże w diagnozie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steven92 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Serwis Majewskiego jest na urlopie, więc z diagnostyką muszę poczekać z tydzień Ciągle nie mogę się uporać z tymi szybami, ma ktoś jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 co do klimy-> bez czynnika się nie włączy. Miałem przypadek nieszczelności, gdzie dopiero po 2 tygodniach klima gorzej chłodziła- a spierniczało powolutku jeśli czynnik jest, a sprężarka się nie włącza- sprawdź przewody i presostat, po zmostkowaniu odpowiednich pinów we wtyczce od presostatu powinna załączać się sprężarka i wentylator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Co do szyb to stawiał bym na rzucenie okiem na bezpieczniki czy nie zaśniedziały i na mechanizm podnosznia szyb. Myślę że po nasmarowaniu ruszy ładnie, moj znajomy mial tak ze ledwo chodzila i nie raz sie zatrzymywala. Poszło WD40 i jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi