koko090681 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 krótkie pytanie --ktoś miał z tym styczność ?????jakieś opinie ??? i czy warto to kupić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Rozmawiałem z mechanikiem niby wszystko fajnie,duża wytrzymałość,lepsze parametry od gumy ale po wsadzeniu poliuretanu i nawet nasmarowaniu go gdy smar się wypłucze czy wyleci to zawieszenie zacznie wydawać dzwięki,piski itp. Ja chciałem gumy zmienić ale dobry mechanik powiedział zwykłe gumy i nic innego więc dałem sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Ja też odradzam. Jak się nad tym zastanawiałem to mechanik powiedział że zakładali to do golfa i lipa była ze spasowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Myślę,że spasowanie raczej już się poprawiło ale to nadaje się tylko do rajdówek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 no to nie ciekawie jeśli to zaczyna wydawać z siebie jakieś dzwięki ale to nadaje się tylko do rajdówek... no przecież mam :lol::lol::lol::lol: dobrze wiedzieć ze lipa z tym na próbe założyłem tylko na stabilizator (tył) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Smarowałeś wazeliną czy dali jakiś inny specyfik ? przyjdzie jesień i wypłucze te smarowidło potem zdasz relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 BYŁ DO TEGO SMAR -CHOCIAŻ TYLE DOBRZE :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 poliuretany najlepsze są z Olkusza a robi je firma Deuter... jeszcze nigdy nie miałem jakiejś lipy typu źle wykonany czy nie pasuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Te co ja zalozylem ,pasowaly idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Właśnie jak ten smar się wypłuczę to potem dźwięki powstają.Ale to pewnie zależy jaka marka i model auta bo różnią się zawieszenia itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Montowałem poliuretany z kolesiem do jego Hondy (całe zawieszenie) jakieś 2 lata temu i jak na razie, lub to tej pory nie narzeka. Gumy były niemieckiej firmy już nie pamiętam jakiej. Co jak co on sobie chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remotec Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 ja mam w 8er z tyłu poliuretany ze strongflexa już rok, nic nie trzeszczy i nie skrzypi, dziś kupiłem u nich na przód tuleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 ja miałem w 330ci żółte poliuretany na mocowaniu wahaczy bo w e46 szybko się tam luz pojawia , wziąłem żółte czyli twardsze do złożenia był specjalny smar ale mniejsza z tym prowadzenie auta jak po sznurku reakcja na skręt szybka nie było też pogorszenia komfortu jazdy ja bym drugi raz kupił :lol: aa koszt coś około 200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheaf Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 ja mam caly tyl w zoltych poliuretanach belka wahacze stablizatory juz rok i powiem szczerze ze jestem zadowolony prowadzenie pojazdu sie poprawilo sztywniejszy lepsza reakcja w zakretach i nic nie skrzypi ani nic. A co do spasowania wszystko idzie zlozyc tylko trzeba umiec ciezko wchodzi bo to stop plastiku proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feri99 Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Mam w E36 kompletne zawieszenie z Olkusza (całość ok 700zł.) i nic nie skrzypi nie piszczy itp.a auto zachowuje się genialnie z nimi (dodam że mam je założone od lata 2012r.) Wszystko nadal wygląda jak nowe. Zamawiałem już parę kompletów dla znajomych i nikt nie narzeka (a to różne samochody nie tylko BMW) Krótko mówiąc nie myśleć tylko zamawiać i montować happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Z jakiej firmy zamawiałeś kolego Feri tak na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olog22 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Ja też jeżdżę już na poli ze strongflexa i póki co same plusy. Auto lepiej się prowadzi i słucha kierowcy a komfort w ogóle nie jest gorszy. Polecam takiego moda Oli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a t i Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Ja też jeżdżę już na poli ze strongflexa i póki co same plusy.Auto lepiej się prowadzi i słucha kierowcy a komfort w ogóle nie jest gorszy. Polecam takiego moda Oli Przerabiaem ten temat w e36 cabrio i z czystym sumieniem mogę się podpisać pod wypowiedzią kolegi wyżej ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szimo Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 (edytowane) Jaka jest twardość seryjnej tulei w e36? Poliuretany Strongflexa żółte mają twardość 90 ShA jak np tutaj Zestaw zawieszenie tuleje POLIURETAN BMW E36 / M3 (4740829534) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Widziałem też tuleje czerwone o twardości 75 ShA i są tańsze ale nie wiem jak się mają do oryginałów. Które polecacie? Edytowane 24 Listopada 2014 przez Szimo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek530d Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Cześć zamiast wydawać kase na stragflexa to zamów z OLKUSZA jest taniej i też bedziesz zadowolony mam duży wachacz z tyłu w e39 i giety górny z przodu i jest ok cisza Czerwone to odpowiednik gumy w orginale ( a tak dokładnie to kolory moga być różne twardość orginału to około 75 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDSW Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Mozesz podac namiar na ta firme z Olkusza?wymienialem pol roku temu lacznik i podpore walu.znow wali przy wrzucaniu 1 a podczas jazdy mam wibracje.moze maja poliuretanowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Mozesz podac namiar na ta firme z Olkusza?wymienialem pol roku temu lacznik i podpore walu.znow wali przy wrzucaniu 1 a podczas jazdy mam wibracje.moze maja poliuretanowe poliuretany.olkusz.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Widzę,że cenowo poliuretany potaniały bo jest już kilka firm.Chyba się skusze na próbę na tego Olkusza bo jest najtańszy i dobrze o nim pisaliście i Dyziek chwalił Bo po naszych świetnych drogach gumy stabilizatora robi się raz w roku,może poliuretan będzie na dłużej.Tylko zastanawiam się jaki kolor brać do standardowej zawiechy w e39 sedan ? Czy jak wsadzę żółte nie będzie zbyt twardo itp.czy lepiej bliżej ori czerwone brać ? Z tego co znalazłem w necie standardowe gumy mają 50-60 ShA czyli czerwone już będa nieco twardsze od zwykłej gumy. Kto używa niech pomoże bmw_1 Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez Georgii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Mialem na stabilizatorze czerwone ale za krotko pojeździlem na nich żeby ocenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Porównywalne z ori gumami chociaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi