Kamcio Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Zaczynam się rozglądać za E46 w benzynie. Mam na oku 320Ci z 2001roku (nie mam pojęcia ile ten silnik ma mocy i jakie ma oznaczenie), oczywiście na podtlenku LPG. Czy ktoś może mi powiedzieć coś więcej na temat tego silnika? Spalanie, koszty eksploatacji itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 M54 2.2 170km dobry motor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 31 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Gaz mu nie szkodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Zaczynam się rozglądać za E46 w benzynie. uklon_bmw A tak się dołączę, te same silniki były w E36? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 gaz szkodzi a może szkodził ludziom w obozach koncentracyjnych.. to ten sam motor co ma Miras w Xie tyle że on ma 3.0ale różnica to pojemność skokowa tylko.... i on ma gaz.. zagazujesz i bedzie tak tanio jak 2,0d a moze taniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 E36 miały do M52B... E46 M52Tub, nowsze już M54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 31 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 A więc można się pchać ewentualnie w ten silnik? A ktoś się orientuje jak spalanie? Zmieszczę się w 10L eLPiGi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyB Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 (edytowane) nie wiem,ale jak kupiłem swoje 320ci to za 100 zł,43l LPG zrobiłem ok 400km(prędkość max 90,bo jechałem w nocy) Motor pracuje pięknie. Wiecej Ci nie powiem bo mam ją dopiero miesiąc. Edytowane 2 Sierpnia 2013 przez JohnyB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Kamil ja bym nie kombinował, tylko brał 2.8 i zagazował, na pewno daję więcej frajdy niż 2.0 a spalania większego o litra i tak nie odczujesz w kieszeni, zresztą te silniki są bardzo dobrze znane i cieszą się renomą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Też jestem tego zdania że jak brać to 2.5 lub 3.0. Zresztą też teraz takiej szukam tylko e39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 2,0 dobry motor, ale szału to nie będzie. Na początek dobra alternatywa, ale jak lubisz troszeczkę dreszczyka poszukałbym na Twoim miejscu czegoś mocniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Do dreszczyka emocji mam kilka motocykli w garażu, a Ci miałoby być do wożenia dupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Alternatywa nie zła, ale jak **** będzie chciała dreszczyka na 4 kółkach, co wtedy zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebo293 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Co do mocy to te poliftowe czyli ( 2001 rok ) 2.0 ma 143ps czy się mylę ?? bo 2.2 mają po 170 Jak brać to 3.0 zagazujesz i masz spalanie takie jak w 2.0 bo 3.0 nie będzie się tak wysilał jak ten słabszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaku Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Od 2001r nie było już 2.8, tylko 2.5... Popieram przedmówców- szukaj coś większego. Nie odczujesz różnicy w spalaniu a w osiągach owszem. btw, miałem kiedyś klienta e46 2.2. Nie wiem, czy trafił na taki egzemplarz, ale problemów mieliśmy mnóstwo z tym silnikiem. Od vanosów po utratę kompresji, a auto miało 160kkm przejechane(potwierdzone z resztą w serwisie) i jeździło na 0w30... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Dzieki za opinie. Niestety trafił sie kolejny diesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyB Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi