mmaarrcciinn Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Witam. Przemknęła mi ta myśl przez głowę więc postanowiłem posłuchać trochę waszych opinii. Mam swoją e36 ponad 4 lata, bez gazu. poj. 2.0 przebieg 326 tys. 91r. Leje olej mineralny mobila 15W 40. Przez ten cały czas ani razu nie robiłem nic przy silniku. Tylko zmiana płynów. Nie byłem nigdy zwolennikiem zakładania gazu do tej marki bmw_0, ale w ostatnich dniach chodzi mi po głowie taka myśl. Moje pytanie do was, czy warto wkładać ten gaz? Nie zacznę mieć problemów z silnikiem itp??? Mam okazję tanio to zrobić i stąd moje wachanie się... Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areczus Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 jezeli zalozysz w sprawdzonej firmie i nie bd oszczedzac na dobrym sprzecie to mozna zakladac, podstawa to swkewncja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 ładuj sekwencje i będziesz zadowolony, gaz teraz tani, a czy się opłaca czy nie to zależy jak dużo jeździsz, jak sporo i często to na pewno szybko się zwróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Wstępnie wiem że to dobra sekwencja, druga sprawa wygląda tak że mogę ją mieć założoną za 1/3 ceny wraz z dokumentami wbiciem w dowód itp na gotowo. Zwróci się na pewno tylko chodzi o to czy nie będe miał problemów z silnikiem czy coś potem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Wiem że to trudno przewidzieć, ale może ktoś z praktyki wie coś mniej więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Ktoś może napisze ile ten silnik spali tego gazu w cyklu takim mięszanym, głównie miasto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 1. nie pisz posta pod postem - używaj opcji "edytuj" 2. nie ma się nad czym zastanawiać, nic się nie stanie, cena dobra to tylko brać, mi 2.5l siorbie 13.5-14l/100km w jeździe mieszanej i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0_DOMEL Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 napisz jakie graty mają być założone za tą 1/3 ceny to ci powiem czy z silnikiem nic nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkkamil26 Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 (edytowane) Marcin jak jesteś z Sochaczewa to wybierz się do Nasielska do Pawła Piekuta, DC Auto, słynny Toudi. Jak on Ci zamontuje gaz to będziesz zadowolony. Poczytaj on nim w sieci a na pewno znajdziesz wiele pochlebnych opinni. Według mnie jest najlepszy w woj. Mazowieckim jeżeli chodzi o gaz do BMW. Ja u niego montowałem i wielu innych użytkowników BMW z bmw-sport, wszyscy są zadowoloni. Do Niego na montaż przyjeżdżają z całej Polski. A jak będzie jakiś problem po montażu np problem z układem zapłonowym (tak czasami jest, że na gazie szarpie, a na benzynie jest ok) to na pewno Ci pomoże. Jak piszesz, że masz okazję tanio zamontować to na twoim miejscu bym się kilka razy zastanowił. Lepiej dołożyć i miec porządną sekwencję. Ja mam komputer kme diego, wtryski hana, parownik kme silver, przewody faro, butla 55l w kole i jestem mega zadowolony. Spalanie mam 12-13l po miescie w m52b20. Dlaczego lejesz 15w40 do silnika? Jaki masz dokładnie silnik m50 m50 z vanosem czy m52? Edytowane 26 Lipca 2013 przez kkkkamil26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Nigdy mnie do gazu nie ciągło, ale teraz jakoś tak mi zamąciło w głowie... mam m50 bez vanosa. Leje taki olej ponieważ człowiek od którego kupiłem e36 taki lał i nie chciałem zmieniać. Twoim zdaniem jaki lać powinienem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkkamil26 Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 (edytowane) Do m50 10w40. Minerałem zabijesz silnik. Gazuj. Teraz jazda na LPG to mega oszczędność. Jak będziesz montował to strzeż się wtrysków valtek i magicjet. Regfasty mogą być ale najlepiej w przystępnej cenie będą Hana, dodatkowo te wtryski można spokojnie upchnąć pod osłoną. Tu masz foty jak u mnie wygląda instalacja LPG zamontowana u Toudiego.: Edytowane 26 Lipca 2013 przez kkkkamil26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 27 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 I tak też chyba zrobię. Założę mu, ale to dopiero za kilkanaście dni. Wtedy Będe wiedział co to za instalacja itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi