Popi_90 Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Jakby ktoś miał wolną chwilkę i chciał pooglądać ciekawostki dotyczące olejów silnikowych, ich właściwości oraz jak wyglądają silniki od środka to polecam strona po rosyjsku ale wszystko jasne kuog Ôîòîãðàôèè äâèãàòåëåé ïîńëå èńïîëüçîâàíèÿ ðàçëè÷íûõ ìàńåë Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Eeee Масло Castrol 10w40 пробег 115 000 http://s3.directupload.net/images/110224/5bib7krs.jpg http://s10.directupload.net/images/110224/ujb5s7ws.jpg A kazdy mowi, ze Castrol plucze silnik, nie wierze w to i to po 115tys.. Haha Albo 50tys? http://s1.directupload.net/images/110225/xxo6wweq.jpg A chwile pozniej ta sama firma 200tys http://s7.directupload.net/images/110225/ytjdvhe6.jpg Pewnie inne czynniki sie na to nalozyly wiem jak moj silnik wygladal po 236tys nie wiem jakiego oleju, a nastepnie po 20tys Castrola 10w60 i wygladal identycznie teraz Valvo. Ale warto zawsze zerknac na to co moze stac sie z silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Tak ten olej to byl tylko dolewany chyba a nie zmieniany. Nie wierze w takie rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 (edytowane) Nigdy takiego szlamu nie będzie jak olej jest regularnie zmieniany nie ma takiej opcji nawet na najtańszym oleju. Taki szlam robi się jak oleju się nie zmienia albo jak kolega wyżej napisał tylko go uzupełnia do stanu. Bajki jakich mało lolol Widziałem nie jeden silnik i takiego syfu nigdy,również mój jeżdżący tylko na castrolu w żadnym silniku przy normalnych wymianach oleju nie ma opcji na taki szlam czy spieki... Jak ma tyle spalonego oleju na tłokach w BMW to niech wymieni sobie odmę,uszczelniacze czy pierścienie bo olej paliła jak wściekła widać to na zdjęciach w zdrowym silniku nie ma takiej opcji Edytowane 25 Lipca 2013 przez Georgii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebo293 Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Nigdy takiego szlamu nie będzie jak olej jest regularnie zmieniany nie ma takiej opcji nawet na najtańszym oleju.Taki szlam robi się jak oleju się nie zmienia albo jak kolega wyżej napisał tylko go uzupełnia do stanu. Bajki jakich mało lolol Widziałem nie jeden silnik i takiego syfu nigdy,również mój jeżdżący tylko na castrolu w żadnym silniku przy normalnych wymianach oleju nie ma opcji na taki szlam czy spieki... Jak ma tyle spalonego oleju na tłokach w BMW to niech wymieni sobie odmę,uszczelniacze czy pierścienie bo olej paliła jak wściekła widać to na zdjęciach w zdrowym silniku nie ma takiej opcji x2 dokładnie to jest rosja i tam dzieją się cuda na kiju.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Może to auta z Syberii z ciągle nie dogrzanym silnikiem i dolewkami lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popi_90 Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Jak ma tyle spalonego oleju na tłokach w BMW to niech wymieni sobie odmę,uszczelniacze czy pierścienie bo olej paliła jak wściekła widać to na zdjęciach w zdrowym silniku nie ma takiej opcji Wiesz, nikt nie mówi, że to były zdrowe silniki niemało jest ludzi, którzy jeżdżą dopóki się silnik nie rozsypie... A w jakich warunkach pracowały te silniki i czy widziały świeży olej więcej niż raz do już inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Trzy razy na dystansie 180000km zdejmowałem czapkę w M50 w celu wymiany uszczelki-raz dla 15w40 raz dlla 10W40 i raz dla 5w40.Tylko w pierwszym przypadku był osad na wewnetrznej stronie czapki-ciężko mi powiedzieć jak wyglądała obsługa poprzedniego właściciela ale jak ja sobie to wyczyściłem to potem już się nie pojawił(okres wymian 10000 ew 12000km) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 w tej Rosji olej mieszali chyba na rozlewni już z wodą i takie masło to kwestia kilkuset km... również nie wierzę, że tak może wyglądać silnik... :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popi_90 Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Da się? Da się USA :bag: [video=youtube;KC-SxrsgEwo] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Odkurzanie spieków i nagaru dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi