Marcin E46 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Wiecie może czy w E46 5biegów manual zmienia się olej w skrzyni i w moście jeśli tak to po jakim przebiegu i jaki to olej? Z góry dzięki za odpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olejus Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Jak będziesz znał oznaczenie skrzyni to tutaj dobra ściąga http://www.taligentx.com/passat/maintenance/atfchange/BMW_ATF.pdf Po zapoznaniu się ze specyfikacją strona 52>>> http://www.unofficialbmw.com/images/e46.pdf wydaje mi się że masz skrzynie S5D-280Z z olejem MTF-LT1 a do mostu zalecany jest SAF-XO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 mam pytanie,bo chyba mi sie w mojej buni kończy most,głośno terkocze z tyłu i huczy jak puszcze noge z gazu.podpora i krzyzaki ok.czy moge zalać most zwykłym hipolem przekładniowym?,przeciez tu chodzi o dobre smarowanie,doradzcie.bo jezeli to most to mi sie nie opłaca kupowac oleju za 90 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olejus Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 tu chodzi o dobre smarowanie,doradzcie.bo jezeli to most to mi sie nie opłaca kupowac oleju za 90 zł Nie jest wazna marka oleju czy to mobil i castrol czy bmw ważna jest klasa lepkości oleju. Bo jezeli chodzi o smarowanie to i można było by tym do smażenia zalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 to czyli sie nic nie stanie jak zaleje go hipolem przekładniowym?bo troche mnie nie stac na taki olej co kosztuje za 1 litr 90 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olejus Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Jak masz szpere to SAF-XJ (75W-140 ) API GL-5 Jak nie masz szpery to SAF-X (75W-140) API GL-5 Do przekładni stożkowych SAF-XO (75W-90) I może to być nawet hipol ale syntetyk z zachowaniem klasy lepkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 wielkie dzieki,mam most bez szpery.spróbuje wymienic może coś sie polepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin E46 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Dzieki za odpowiedz jak bede mial okazje to sprawdze jaka to skrzynia happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi