Jabol Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Mam maly problem. Swieci mi kontrolka zuzytych klockow. Klocki maja jeszcze okolo 5mm okladziny. Z tylu jest czujnik wyrwany i nie podlazony ale zaizolowany tasma. Tak juz kupilem. Chcialem sprawdzic w inpie ktore to kolo no i niestety brak bledow wyskakuje mimo ze swieci na OBD. O co kaman? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 e 36 czujnik klocków z tyłu prawym kole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 No tak wiem tylne prawe i przednie lewe. Nie wiem tylko dlaczego nie pokazuje bledu skoro swieci na OBD? Jutro sciagam kola i zalookam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 po prostu jak się klocki ścierają to czujnik też gdy się cały zetrze to przerywa się obwód co powoduję że kontrolka się zapala a jest możliwe że go nie masz założonego tylko ktoś mógł zamknąć obwód czyli przewody połączył i zaizolował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 No tak jest z tylu, z przodu jest podpiety, ale nie rozumiem dlaczego inpa nic nie pokazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 No to też mnie dziwi najbardziej, bo skoro jest błąd na zegarach to i inpa powinna coś pokazać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 No to też mnie dziwi najbardziej, bo skoro jest błąd na zegarach to i inpa powinna coś pokazać... bo trzeba odczytać błędy z Checka a nie z licznika, nie pamiętam gdzie to jest w inpie, ale jest na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Ale jak to zrobic? Dzisiaj zalozylem czujnik na tyl i nic. Nawet jak odepne czujniki to i tak swieci nadal. A klocki prawie nowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 (edytowane) No i co zadnych pomyslow??? Juz odpinalem aku nawet na godzine i ****... Edytowane 23 Lipca 2013 przez Jabol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkkamil26 Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 A próbowałeś przekręcić kluczy i poczekać 0,5 minuty? U mnie po wymianie klocków w E36 po takim czasie zgasła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 A spróbuj DISem, czasem INPA też wymięka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Nasunęło mi się jeszcze jedno, to jest ta sama kontrolka od płynu hamulcowego, może masz go za mało i stąd Twój problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Spawdzalem i jest ok. DiS dla mnie to cos nowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Faktem jest, że INPA to jeden z lepszych programów. Jednak też jest zawodna. Miałem z pół roku temu w E39 problem z wykasowaniem błędu ASC. Objeździłem parę warsztatów i klops. Dopiero dostałem namiar na gościa , który dosłownie w warunkach blaszanego garażu bawi się w elektronikę. Ma zarówno INPĘ jak i DIS-a Nie pomogła nawet wymiana linki ani podmiana sterownika. Dopiero DIS załatwił sprawę i to na moim sterowniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nussnut Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Przekręć kluczyk na pozycję 2 wciśnij hamulec i poczekaj, aż kontrolka zgaśnie. Jeśli po jakimś czasie znowu się zapali znaczy padnięty czujnik. U mnie zaświeciła się kontrolka pomimo dobrego stanu klocków. Przerwał się przewód podczas jazdy w większym deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Czujniki polecam kupić febi u mnie sprawują się doskonale Jak wyżej również miałem raz problem ze skasowaniem błędu klapki od nawiewu ale chyba za 5tym razem inpa skasowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Przekręć kluczyk na pozycję 2 wciśnij hamulec i poczekaj, aż kontrolka zgaśnie. Nie rabotajet Georgii ale nie poakzuje nic na inpie. Ma moze ktos instalke DISa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Nie rabotajetGeorgii ale nie poakzuje nic na inpie. Ma moze ktos instalke DISa? Jak nie ogarniesz to pobawimy się za 3 tygodnie jak przyjedziesz bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 29 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 (edytowane) Na to wyglada Jaro, tylko zeby to sie nie skonczylo :drunk: UPDATE Po wymianie czujnik na nowe i wykasowaniu bledow (ktorych nie bylo) kontrolka zgasla Edytowane 8 Października 2013 przez Jabol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi