szocha1991 Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Panowie wlalem zielonego diesla. Ponoc jakis do lodzi... Stalo sie cos.? mialem 40 litrow normnalego i 10 zielonego. Jutro doleje jeszcze zwyklego diesla... Przepraszam za forme tematu ale pisze w potrzebie Mam 2.0 d 150 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Zielony diesel na Warmii i Mazurach - Wiadomości - WP.PL Nie wiem skad to masz, ale tutaj o tym pisali i nic nie ostrzegali, ze cos moze sie stac. Ja bym dla spokojnej glowy przez 500km co 100km dotankowal cos normalnego zeby sie rozrzedzilo i tyle. Albo zlej to calkiem i zalej swieze, pierwszy raz slysze o zielonym dieslu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlebi Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Gratis Ci to dali do tych 40 normalnych ?? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Zielony diesel na Warmii i Mazurach - Wiadomości - WP.PLNie wiem skad to masz, ale tutaj o tym pisali i nic nie ostrzegali, ze cos moze sie stac. Ja bym dla spokojnej glowy przez 500km co 100km dotankowal cos normalnego zeby sie rozrzedzilo i tyle. Albo zlej to calkiem i zalej swieze, pierwszy raz slysze o zielonym dieslu W Norwegii na stacjach to sprzedają, że niby do łodzi... Jutro postaram się coś więcej dowiedzieć na stacji, dałem popis... To jest ponoć jakiś jakościowo gorszy ten diesel przez co tańszy, ale nic więcej nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 wlałeś na stacji? czy w garażu? niektóre firmy farbują swoje paliwo by było widać, że np. ktoś juma z ciężarówki przy budowie drogi... farba nieszkodliwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 stacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 jakosciowo jest idealnie jak diesel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 na kazde 200 ton jakies 10 litrow czerwonej farby, tadam he he da się... jasne, ze się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Swego czasu wcinając rybkę w Łebie obserwowałem tankowanie statku w porcie-facet miał trochę nachlapane wokoło dystrybutorów(jeden ON zwykły a drugi zielony)i widać było że ten zielony jakiś taki gęściejszy(śmierdział też inaczej). Pogadałem chwilę z gościem i mówił,że można na tym śmigać ale w tych starszych wszystko spalających dieslach-sam miał jakiegoś starego gazika kle kle i golfa 2 do tego paliwa-do audi już sobie leje normalny olej-tak mówił Różnica w cenie spora( bez tych vatów sratów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 O to własnie to...tutaj też jest on wolny od podatku, przez co tańszy...Chyba będzie spuszczanie...40litrów/10 litrów...sam nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Zaznaczony na zielono barwnikiem i ot cała różnica, dolej do pełna normalnego i szerokiej drogi. nic sie nie może stać z tego powodu, niepotrzebna panika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 19 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Tak jest, to samo dziś powiedzieli mi norwegowie na ich forum BMW :lol: Kamień z serca, bo już zestaw złodzieja miałem gotowy (kanistry i rurka) Jedyna konsekwencja to mandat i to nie mały. Na szczęście to tylko błąd. Obiecuję, że już będę tankował jak w książce piszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 A w ksiazce pisza, ze trza lac 98 tak przy okazji vpower itp to przesada bo mapa benzyny i tak jest robiona na 98 wiec mocy nie doda, jednak 95 to zbyt malo ... tak wyczytalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi