pp100 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Mam w mojej e-30 problem z abs przy odpalaniu wszystko jest oki,ale po przejechaniu kilku,czasami kilku nastu metrów załancza sie kontrolka abs i abs przestaje działac ,chociaz czasami raz na miesiąć może na dwa jak jade na odcinku około 15km abs działa kontrolka sie nie świeci i jest oki,wkórza mnie to ,nigdy niewiem czy bende maił chamowanie z abs,em czy bez,na zime by sie przydał ,na lato wolał bym go odłączyć,może miał ktoś podobny problem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 mozliwe ze przewod ktoregos czujnika przy kole ma przerwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pp100 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 oki dzieki poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mack` Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Mi się ost. kontrolka świeciła od abs-u. powodem byla slaba bateria i i alternator cos nie laduje tyle ile tsza widze.prawei non stop mam wentylatory na maxa wlaczone i muza prawie na fulla . Juz mam w planach nowego alternator mocniejszy poniewaz bede granie se robil i inne pizdryki w w aucie wiec zasilanie musze miec gut . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pp100 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 ja mam akumlator półroczny,i ładowanie sparwdzałem u elektryka powiedział,że jest bardzo dobre jak na ten rocznik więć u mnie będzie cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaibos Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 a ja ABS odlaczylem jakosnie przepadam mialem wczesniej furke z duza iloscia elektroniki i wkurzalo mnie to...dlatego to co potrzebuje to 3pedaly i kierwnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 ja mam akumulator półroczny,i ładowanie sparwdzałem u elektryka powiedział,że jest bardzo dobre jak na ten rocznik więć u mnie będzie cos innego Czujnik ABS - sprawdź kable i "pożycz" czujnik od innej <bmw> . Stawiam na to. a ja ABS odlaczylem (...) dlatego to co potrzebuje to 3 pedaly i kierownica Mi ABS już kilkakrotnie uratował dupsko (i nie tylko moje bo i pasażerów) Jasne, że najlepsza elektronika nic nie poradzi jak kierowca d.. Ale umiejętności na niewiele się zdadzą jeśli dojdzie do gwałtownego hamowania przy 100 km/h w czasie deszczu - no bo na śniegu to tak szybko nie jeździmy :mrgreen: Dobre hamulce to chyba najważniejsza rzecz w aucie !! <bmw_1> Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pp100 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Tzn.ja powiem tak w w okresie wiosenno,letnim,jesiennym wole jeżdzic bez absu ale na zime by sie przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 ja odradzam pozyczanie bo mozesz uszkodzic dobry czujnik i w rezultacie bedziesz mial dodatkowy wydatek jeden czujnik to ok 330pln bo uzywanych nie ma bo nikt juz nie chce wyciagac ostatnio szukalem dlatego jedyne wyjscie jakie ci zostaje to wpiecie pod komputer <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 ja odradzam pozyczanie bo mozesz uszkodzic dobry czujnik i w rezultacie bedziesz mial dodatkowy wydatek jeden czujnik to ok 330pln bo uzywanych nie ma bo nikt juz nie chce wyciagac ostatnio szukalem dlatego jedyne wyjscie jakie ci zostaje to wpiecie pod komputer No jeśli kolega tak mówi to słuchać trzeba !! :mrgreen: Nie ma co ryzykować jeśli to grozi uszkodzeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_79 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Miałem taki sam przypadek, tyle, że w e36. raz ABS działał a raz nie a potem wogóle przestał działać. Ja akurat miałem rezerwowy czujnik i po kolei podpinałem sie pod wszystkie koła. No i wyszło - lewy przód. U ciebie tez stawiam na któryś czujnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 a u mnie prawy przod <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre1981 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 witam a umnie w 730iA 89' ABS działa przez całe lato ,a gdy przyjdą przymroski to zaczyna świecić ale jak pukne lekko w pompe to gaśnie ,więc co to może być nie wiem .pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi