batman_bmw Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Witam mam problem z odpalaniem mojej buni a mianowicie rano jak ja odpalam a raczej probuje to mam takie dziwne blokowanie silnika jak by cos za wal trzymalo, to tylko moje takie spostrzezenie ale nie wiem czy to cos w silniku czy rozrusznik , po kilku prubach odpala ale z lekkim trudem , po pracy tzn po okolo 9-10 h jest podobnie ale juz lzej odpala , a i czasem jak dojezdzam do swiatel to jak jest na luzie to gasnie , martwi mnie to dziwne blokowanie przy probie staru rozrusznika slychac jakies dziwne nie metaliczne dzwieki takie gluche ciezko to nazwac , i nie wiem od czego zaczac sprawdzenie co to moze byc , czy mial ktos podobnie ,poradzcie cos dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Najpierw podłącz pod kompa u mnie nie chciał zagadać jak czujnik wału padł też kręcił po paru razach ale komp na 99% pokaże usterkę. Gdybać niema po co zacznij od tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Jak napisał Georgii podepnij auto pod kompa, na pewno nie zaszkodzi. Swoją drogą może siadać rozrusznik. A nawiasem w jakim stanie masz aku? Może jest już wyeksploatowany, daje mniej fazy na rozruch, przerabiałem to u siebie, podobne objawy z metalicznym dźwięczeniem bendyksu w rozruszniku. Sprawdź miernikiem ile aku ma na postoju przy zgaszonym silniku i zdjętych klemach( alarmy radio i inne ciągną prąd, więc zaniży to wartości), a ile pokazuje przy rozruchu silnika. Na postoju powinien mieć około 12,6-12,7 V, zaś przy rozruchu nie powinno spaść poniżej 9,5-10V. u mnie nie mieściło się w tych wartościach, nawet ładowanie nie pomogło, dopiero wymiana na nowy załatwiła sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman_bmw Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 aku mam ok bo prawie nowy i duzo mocniejszy niz standard bo mam duzo grajacych gratow i dvd ale nawet na starym aku nic takiego mi sie nierobilo , jutro jade na warsztat to mi podepna pod kompa i zobacze co jest grane , stawialem na sensor walu albo rozrusznik ale to sie okaze jutro dzieki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaku Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 A czy masz większy alternator pod ten akumulator? Bo może być ciągle niedoładowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman_bmw Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 alternator ma 140A kupilem go specjalnie do caraudio i tych wszystkich monitorow i dziala wszystko bez zastrzezen tylko teraz musze wymienic ten sensorek od walu i jak wspomnial mechanik rozrusznik tez juz swoje przezyl tez tez czeka go wymiana ale to juz na dniach .po wymianie napisze co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Po co wymieniać daj do regeneracji i będzie cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi