Georgii Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Miałem ostatnio taką sytuację jadę,a tu czuć benzyną w aucie... Potem na zimnym silniku słychać było dziwne syczenie z przodu auta po chwili ustawało. Parę dni później odpalam jadę i znów syczy zatrzymałem się patrzę i szukam pod maską okazało się że wyszła z gniazda ta metalowa rurka co na foto zaznaczona strzałką docisnąłem ją do końca i po problemie...Niby bo moje pytanie jak to ma się trzymać oryginalne na wcisk ? czy inaczej ? Może coś się przekręca albo zaciska itp. ? Może trzeba wymienić czy jakiś oring nowy? Nie chciałbym aby wyciek pb się powtórzył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Mi to wygląda na hydraulicznie zaciśnięty przewód, ale glowy nie dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian23zgc Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Spokojnie to jest na wcisk i teraz jest prawidłowo zapięte. Jeśli by się znowu wypieło to trzeba by już coś kombinować. A nie robiłeś nic obok tych przewodów? nie mogłeś przez przypadek ich ruszyć? Bo szczerze mówiąc nie spotkałem się jeszcze aby same z siebie się odpieły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Bo szczerze mówiąc nie spotkałem się jeszcze aby same z siebie się odpieły. Kolega Georgii jest po kapitalce silnika tak ze bardzo prawdopodobne, ze przewod mogl sie wypiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Spokojnie to jest na wcisk i teraz jest prawidłowo zapięte. Jeśli by się znowu wypieło to trzeba by już coś kombinować. A nie robiłeś nic obok tych przewodów? nie mogłeś przez przypadek ich ruszyć? Bo szczerze mówiąc nie spotkałem się jeszcze aby same z siebie się odpieły. Jak kolega Nem napisał były odłączane pewnie te przewody,ale czy te metalowe rurki są tylko wciskane do końca ile wejdzie i tyle tak ? A jakie tam ciśnienie idzie ? nie wypną się same znów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian23zgc Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 A to pewnie nie był do końca wpięty i dla tego się wypiął. I pewnie wypiął się ten od powrotu, bo jak by się wypiął drugi to by auto zgasło bo nie miało by ciśnienia paliwa. Myślę, że nie powinien się odpiąć jak docisnąłeś dobrze do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Jeszcze sprawdzę czy doszedł do końca ale jak przestanie padać bo leje ostro deszcz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Te przewody są na tzw szybkozłącza. Skoro były odpinane, mogły gdzieś nie wejść w swoje miejsce. Jeśli chodzi o wymianę to tylko ASO. Wymieniałem u siebie przez swoją głupotę. Chciałem go wysunąć i podwadziłem ostrym wkrętakiem. Efekt-150 pln w serwisie. Osobiście nie polecam zabawy, ale cóż, człowiek na błędach się uczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Tomasso czyli jak je docisnę do końca powinno być okej ? rozumiem,że te zgrubienie to właśnie te szybko złącze ? ciekawe czy nie trzeba czegoś wysunąć czy coś przed wciśnięciem aby dobrze siedziało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 powinno być ok zobacz jeszcze tylko czy tam nie ma żadnej małej uszczelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Nie chcę już tego ruszać bo docisnąłem do końca z siłą i jak na razie jest okej. Taka mała usterka,a może przestraszyć bo z benzyną żartów nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 W szybko złączu jest mały o-ring, z tego co pamiętam. Ale po wciśnięciu powinno być szczelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 15 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 W wolnej chwili wyciągnę to rurkę i zobaczę jak to się trzyma może wymienię ten o-ring przy okazji Jak na razie sucho i niech tak zostanie.Amen bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi