maltarn Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Mam taki problem. Po swapie silnika z m43 na m52, poskładaniu układu klimatyzacji do kupy, klimatyzacja się nie załącza układ szczelny, świeżo nabity). Po podaniu ,,na krótko" sygnału +12v sprzęgiełko się załącza, kompresor działa, klimatyzacja chłodzi. Gdzie szukać przyczyn takiego problemu? podpowie ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Może kwestia sterowania? Czyli np przełącznik nie podaje sygnału do startu. Nie wiem dokładnie jak to jest sterowane ale zakładam ze idą tam 3 przewody +, masa oraz plus(albo masa) sterujący. Poszukaj najpierw na schematach co jest co. Jeżeli na "sterującym" pojawi sie impuls przy włączeniu włącznika klimy tzn że sterowanie jest ok. (jeżeli będzie sterowane masą to musisz sprawdzić ohm'omierzem ) A tak BTW - co na to INPA - moze jakieś błędy czujników klimy są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 10 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 inpy mi brak ;P obadałem co i jak, na 99% presostat, czyli czujnik przy osuszaczu, lub sam osuszacz zabity syfem. Przy podaniu masy na krótko to wtyczki od presostatu załącza kompresor i wentylator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 więc uwalony masz czujnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi