Romek1024 Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Witam wszystkich! Mam problem ze swoim samochodem ponieważ auto słabo przyspiesza jak na 150km,2 lata temu jak ja kupiłem to aż wciskało w fotel a teraz jest taka padaka że szok.Nagrałem filmik z inpy live data 3 bieg gaz w podłoge i do 3500obr. Ze stopera mi wychodzi jakies 9s od 80-120 na czwartym biegu.Dodam że wężyki podcisnieniowe wymienione,elektrozawory od turbo i egr,filtr powietrza i paliwa wymieniony,komputer nie wywala błędów poza elektrycznym podgrzewaczem.Wydaje mi się z filmiku który zamieszczam poniżej że turbo bardzo powoli pompuje do zadanej wartosci przez komputer. Proszę o pomoc bo troszkę juz mam dosyc tego auta. INPA LIVE DATA : PRZYSPIESZENIE: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Może masz zle podłączone podciśnienia może turbo już nie pompuje albo jest katalizator zapchany tak mocno ze nie przelatują dobrze spaliny:) albo sprawdz sobie wtryski:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 A auto podpinałeś pod kompa. Najpierw wyeliminuj to, co pokaże komp, a potem jak nic nie będzie będziemy starali Ci pomócuklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romek1024 Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 No właśnie ze inpa nic nie pokazuje szczególnego poza elektrycznym podgrzewaczem ale myślę że to nie powoduje braku mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Ja mialem podobnie i po wymianie wezykow podcisnienia i electrozaworu od turbo jak reka odjal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Posprawdzaj jak wyżej napisał kolega Jabol wszystkie wężyki, gumy i doloty, może to kwestia nie szczelności i tzw. lewego powietrza. Dla zasady też przeczyść egr-a. Komp wszystkiego nie pokaże, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romek1024 Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Możliwe ze to jest nie szczelność w układzie dolotowym bo zauważyłem że na intercoolerze w lewym dolnym rogu znajduje się olej, postaram się go jutro wyciągnąć i sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romek1024 Opublikowano 15 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Dzisiaj sprawdziłem rurę idącą z turbosprężarki do intercoolera były dwa pęknięcia zdjęcia poniżej.I teraz mam pytanie czy aby wyciągnąc intercooler trzeba zdjąc zderzak czy da sie to zrobic od spodu auta? http://img15.imageshack.us/img15/9268/fx42.jpg ImageShack® - Online Photo and Video Hosting Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Z tego co pamiętam jak robiliśmy u kolegi w tym samym silniku to tylko demontowaliśmy dolną obudowę silnika, zderzaka nie ruszaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny.b Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 witam, jasne, że się da od dołu Łap linka tu masz kro po kroku co trzeba zrobić BMW-klub.pl • Zobacz temat - TUDM: long story - DYNAVIN - sierpien owocnych napraw ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi