nussnut Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Witam Panowie podobno forum istnieje po to, żeby sobie pomagać, więc zaryzykuję składając taką propozycję. Jak wiecie we Wrocławiu kroją za wszystko, wymiana oleju (mając swoje materiały) kosztuje około 250zł stąd moja prośba. Potrzebowałbym kogoś z pojęciem, nie laika bo sam nim jestem, i łap do swojego auta nie pcham w ogóle. Do zrealizowania byłyby dwie sprawy. Pierwsza to nie paląca się w ogóle kontrolka airbagu. Podłączając pod kompa wyszła uszkodzona mata. Kontrolka jednak powinna się świecić cały czas. Potrzebne więc będą umiejętności manualne bo chyba trzeba będzie odkręcić licznik. Druga rzecz to podłączenie emulatora maty: http://allegro.pl/emulator-maty-bmw-mat ... 42687.html. Planuję zakup czegoś takiego. Jak wiadomo po zainstalowaniu emulatora potrzebne będzie podpięcie pod kompa i chciałbym aby potencjalny 'mechanik' miał ze sobą potrzebne do tego gadżety. Pogoda sprzyja więc zaproponuje np. 12 carlsbergów. Jeśli ktoś z Wrocławia i okolic jest zainteresowany proszę o kontakt 728373308 Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 za daleko mieszkam,bo nie lubię carlsberga,więc byś oszczędził:)emulator maty ci nie potrzebny,można komputerowo ją wyłączyć, jak ktoś będzie chciał cię kasować za wymiane żaróweczki i 10 min pod kompem........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nussnut Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Może inaczej nie tylko Carlsberg wchodzi w grę. Jeśli chodzi o kontrolkę to problem polega na tym, że nie zapala się ona w ogóle. Bez rozkręcenia liczników nie dowiemy się dlaczego tak się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Emulator jak będzie to przynajmniej poducha wywali, ale ok., to miejsce pasażera więc wola tego co wiezie. A żaróweczka sprawna, po co od razu rozwalać zegary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nussnut Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Nie wiem czy żaróweczka sprawna nie wiem jak to sprawdzić. Emulatora będe chyba potrzebował ponieważ w momencie naprawienie kontrolki airbagu, będzie ona cały czas świecić. Podobno emulator ją wyłącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Emulator jak będzie to przynajmniej poducha wywali a jak ncsem wyłączysz matę to nie???tylko wywali bez względu na to,czy ktoś siedzi czy nie,tak samo jak z emulatorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nussnut Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 No dobra Panowie mi to jest bez różnicy czy wyłącze ją w proggramie czy przez emulator. W sumie przez ncesabyłoby lepiej nie musiałbym tego zamawiać. Pozostaje problem nieświecącej kontrolki. W teście zegarów też nie istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 W sumie masz rację, za jednobmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Ja stawiałbym na spaloną żarówkę, ale każda ewentualność wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nussnut Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Nie jestem do końca przekonany czy tam jest żarówka czy dioda. Może być też taśma przyklejona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Masz jednak rację, jednak trzeba rozebrać zegary. Przepraszam, mój błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nussnut Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Dlatego też szukam kogoś kto posiada manualne umiejętności i potrafi rozebrać licznik. Uroczo by było jeśli ten ktoś miałby program do wyłączenia maty. Proponuje za to piwo gdyż oferty wrocławskich mechaników nie są zbyt atrakcyjne. Facet chce mnie skroić a fakt jest taki, że zajmie mu to 10 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Tu potwierdzę, ale uwierz mi, że nie tylko we Wrocku tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nussnut Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Między innymi dlatego ludzie zakładają fora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 na pewno, ktoś do sprzedaży wyskubał diodę ,żeby nie raziła w oczy kupującego , a z licznikami sobie poradzisz na pewno sam, bardzo proste:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 pisz do użytkownika Kamcio kręci się po wrocławiu .. mi wyłączy mate... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nussnut Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 na pewno, ktoś do sprzedaży wyskubał diodę ,żeby nie raziła w oczy kupującego , a z licznikami sobie poradzisz na pewno sam, bardzo proste:mrgreen: Sam wolałbym nie ryzykować, poza tym trzeba później podłączyć ncsa i wykasować błąd a tym już nie dysponuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 nussnut tak jak rozmawialiśmy wyłączyć matę mogę bez problemu, ogólnie NCS'em mogę pogrzebać, zegary rozebrać też umiem, ale czy znajdę przyczynę nie wiem. Aktualnie jestem poza Wrocławiem (80km), więc mógłbyś mnie odwiedzić w ramach popołudniowej nudy, albo poczekać aż się będę kręcił we Wrocku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nussnut Opublikowano 9 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 nussnut tak jak rozmawialiśmy wyłączyć matę mogę bez problemu, ogólnie NCS'em mogę pogrzebać, zegary rozebrać też umiem, ale czy znajdę przyczynę nie wiem. Aktualnie jestem poza Wrocławiem (80km), więc mógłbyś mnie odwiedzić w ramach popołudniowej nudy, albo poczekać aż się będę kręcił we Wrocku. Ok dzięki dam Ci znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi