Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak w temacie potrzebuje wiadomości na temat produktów firmy MAGNETI MARELLI a dokładniej na temat przepływomierzy powietrza tej firmy. Jeśli ktoś miał może możliwość montować coś takiego u siebie lub u kogoś innego to proszę o info czy warto czy raczej nie. Pozdrawiam

Wkładałem do 320d właśnie takiej firmy.Niestety kasa wyrzucona w błoto auto jechało lepiej niż na padnietej czy odpietej ale gorzej niż na orginale bosch reklamacja nic nie dała bo według producenta działa poprawnie .

Wysłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 4

Nie polecam.

Sonde kupilem na szybko bo potrzebowalem ( za 2h jechalem do Chorwacji i sprawdzalem auto - blad wyskoczyl ;/ ).. Wlasnie tydzien temu minal rok i padla ^_^ juz wstawiony Bosch..

Pamietaj, ze do BMW wszelkiej masci czesci elektryczne tj. sondy, przeplywomierze, przepustnice, czujniki walka, walu, cisnienia oleju itp.. kupujemy tylko i wylacznie oryginalne.

W tym temacie wyjatkiem jest przeplywomierz, Bosch cos ostatnio robi je slabo, a do nowszych BMW szly Pierburga i jesli zmienialbym przeplywomierz to zakupilbym wlasnie taki, a w sumie wystarczy ten lizak ze srodka:

PIERBURG PRZEPŁYWOMIERZ BMW E81 E46 E39 E38 E53 (3370945112) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

w e46 prócz samej przepływki poprawili budowe samej obudowy... dodali w srodku tunelik i cos tam jeszcze ...

stary typ

[ATTACH=CONFIG]26019[/ATTACH]

poprawiony

[ATTACH=CONFIG]26020[/ATTACH]

Edytowane przez qolar

firma sama w sobie nie jest zła,ale jeśli chodzi o przepływki,to coś im nie poszło.na wszystkie,jakie sprzedałam,miałam reklamację.lepiej już kupić oryginalną używkę.

Masz na mysli Boscha? Ze nowe przeplywki kuleja? Mam takie samo wrazenie z kilku aut. Jako osoba, ktora doglebnie przerobila temat, a czesc nie jest tania, bralbym Pierburga nastepnym razem. Np. W mojej jest Bosch oryginalnie, ale w nowszych E39 tj. po liftingu i do diesli szly juz Pierburgi wiec aprobate BMW maja i z jakiegos powodu zaczeli je montowac zamiast Boscha. Nie zaglebiam sie, ale tak jak mowilem na dzien dzisiejszy tylko Pierburg. Znam goscia co wlozyl do 540 i twierdzi, ze kultura pracy silnika lepsza niz na nowym Boschu, minimalna, ale jest.