Gość zuczek e36 Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Witajcie. Mam pytanie odnośnie kasowanie błędu klocków hamulcowych. Po wymianie klocków nadal świeci kontrolka zurzycia sie klocków hamulcowych można to usunąć samemu czy trzeba się pod kompa podpinać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 słyszałem że nie trzeba do tego kompa ,ale jak to się robi to ci nie powiem :4: ( bo nie wiem dokładnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 jeśli błąd nie gaśnie po chwili, to niestety musisz wymienić czujniki, kiedy założysz nowe błąd sam zniknie... możesz jeszcze zmostkować przewody ale to już fuszera... nowy czujnik to koszt rzędu kilkunastu zł :drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 czujnik jeden z lepszych płaciłem chyba 28 zł a wymiana dziecinnie prosta 5 min roboty a co do kasowania błędu to było jakoś tak: odłączasz klemy na aku robisz je na zwarcie(oczywiście bez aku) na jakieś 10-15 min potem podłączasz aku jazda i hamulec i powinno się wyłączyć (czy jakoś tak ) :) sorki do końca nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek20Tg Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 należy na zapłonie nacisnąć hamulec i czekać aż kontrolka zgaśnie chyba 10s zgaśnie o ile czujniki są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 cos wlasnie w tym stylu co kolega wyżej napisal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia1419 Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Jak wymieniłem klocku u czujniki to nic nie musiałem robić - kontrolka sama zgasła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zuczek e36 Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Dzięki wszystkim za info bmw_1nie kupywałem nowego czujnika bo jak zamówiłem klocki to czujnik który miał być do nich nie pasował ale jeśli nie będą działały wasze sposoby na skasowanie błędu to będę musiał dopasować czujnik Pozdro:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Jak wymieniłem klocku u czujniki to nic nie musiałem robić - kontrolka sama zgasła nie które klocki hamulcowe mają czujniki w ,,sobie'' a do nie których trzeba dołożyć tak przynajmniej mam w e 36 lewy przód i prawy tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia1419 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Ja też czujniki osobno dokupiłem ale chodziło mi o to że nic nie kasowałem bo po złożeniu wszystkiego kontrolka na desce sama zgasła :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 No bo tak powinno być że kontrola gaśnie sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia1419 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 No też tak właśnie myślałem dlatego mnie zdziwiło że piszą coś o kasowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi