afrus18 Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Witam mam e36 1.6 91r poprzedni właściciel obniżył zawieszenie (czerwone sprężyny i.t.p) wracając dzisiaj z pracy wpadłem w dziure i usłyszałem jakby coś pękło, stanołem ale nic nie zauważyłem,dojechałem do domu (jakieś 30km) dżwigłem auto i zauważyłem że pękła sprężyna (lewa strona) chciałbym się dowiedzieć czy dam radę przejechać (po dość kulawej drodze+trzech pasażerów) jakieś 150km. Pytam bo może ktoś miał już taki przypadek i jeszcze pojeżdził a nie chcę wpakować się w jeszcze większe koszty. Pozdrawiam Afrus18:evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 zależy w którym miejscu strzeliła??? jak przy końcu to powinieneś dojechać bez większych przygód ... oczywiście nie szalej po dziurach... auto siadło czy nie ma większej różnicy w wysokości??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrus18 Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Pękła praktycznie w połowie i szczerze mówiąc to stoi praweie tak samo wysoko (około 2cm różnicy) ale ułożenie sprężyny jest troche nie ciekawe ( góra mija się trochę z dołem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 miałem kiedyś forda sierre i właśnie z tak pękniętą sprężyną jeździłem z 2 miesiące i nic się nie stało... ale oczywiście nie słuchaj się mnie i wymieniaj tak szybko jak to możliwe i pamiętaj wymieniamy parami :drunk: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Wiadomo ze lepiej od razu wymienic ,ja mialem pekniata tylna (H&R) i jezdzilem tak jakieś 7,8 miesięcy i nic -stala prosto ,żadnych halasow a i bokiem sie fruwalo czasami,wiec mysle ze smialo mozna jechac (tylko mowie ze ja bym pojechal i nie namawiam :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_banano Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 raczej pojechać jeszcze sie na tym da skoro dojechałeś do odmu 30 km i nic sie nie stało. gorzej będzie jak podczas jazdy pęknie to wtedy może totalnie rozwalić opone. Kilka dni temu na podwórku mojemu sąsiadowi pękła sprężyna to z opony nie wiele zostało a przejechał zaledwie kilka metrów i to na 1 biegu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebo293 Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Lepiej wymienić zawczasu niż zwlekać bo sama sprężynka kosztuje grosze a jak ***nie bardziej to koszta wzrosną... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Podziwiam nie ktorych za jazde na peknietej sprezynie... Przeciez sila na nia dzialajaca jest ogromna a do nieszczescia bardzo krotka droga gdy taka sprezyne wystrzeli. Na wlasne oczy mialem okazje widziec jak wylatuje sprezyna z Golfa 2. Mechanik mial farta, ze stal z boku i klepal mlotkiem w beben hamulca bo niemogl go zdjac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Pęknięta sprężyna z tyłu to pikuś, ale z przodu to bał bym się jechać. Fakt i tak miałeś farta że mogłeś jechać, bo u mojego szwagra jak pękła to od razu laweta, tak siadło auto... Więc tak, możesz mieć nadal farta i nawet 300km zrobisz, ale to już na własną odpowiedzialność i ryzyko... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Jaro dobrze pisze. Jak strzeliła mi z przodu sprężyna to taka gleba się zrobiła, że gleba Rusha to pikuś. Najlepiej wymienić póki nic się jeszcze nikomu nie stało. Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Bezsens jestes w domu to idz kup sprezyne i wymien.. Chyba, ze chcesz byc jutro w dziale "Kolejny wypadek z BMW" z podtytulem z niewyjasnionych przyczyn zjechal na lewy pas i zabil matke z dwojka dzieci...... Boze co za glupi pomysl w ogole ruszac sie z domu z niesprawnym autem, to, ze komus udalo sie jezdzic tak 8 miesiecy nie znaczy, ze Tobie sie rowniez uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian23zgc Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Bezsens jestes w domu to idz kup sprezyne i wymien.. Chyba, ze chcesz byc jutro w dziale "Kolejny wypadek z BMW" z podtytulem z niewyjasnionych przyczyn zjechal na lewy pas i zabil matke z dwojka dzieci...... Boze co za glupi pomysl w ogole ruszac sie z domu z niesprawnym autem, to, ze komus udalo sie jezdzic tak 8 miesiecy nie znaczy, ze Tobie sie rowniez uda Popieram w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrus18 Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Siema wszystkimhappy_bmw Dzięki za wszystkie wpisy,chwała bogu objechałem (ale z duszą na ramieniu) powiem szczerze że chwilami za?????????cie trzeszczało ale pod koniec widocznie się jakoś ułożyła,zaklinowała i się uspokoiło (nawet zapomniałem że mam pękniętą sprężynę) ale tak jak piszecie "nie ma co kusić losu" jutro wymianalololpozdrawiam,przyczepności i szerokości wszystkim. Afrus18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 "nie ma co kusić losu" jutro wymianalolol Bardzo słuszna decyzjabmw_1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Tak jest. Nie kuś losu i wymieniaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Z uszkodzeniami zawieszenia nie ma żartów. Jeździć się da, tylko pytanie jak długo i czy bezkolizyjnie-na to pytanie nikt nie odpowie. Kup nawet używkę, jak nie masz kasiuty na nowe-też lipa, ale lepsze rozwiązanie jak jeździć niesprawnym autem.A to nie fiat 126, że prędkość max. oscylowała w okolicy 120 km/h a do 100 km/h rozpędzał się dzięsiąt sekund albo czasami nie dochodził do tej prędkości:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia1419 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 No mi się też zdażyło jeździć z pęknięta z przodu ale jak długo to nie wiem bo na przeglądzie to dopiero zauważyli z tym że u mnie tylko końcówka pękła te pół zwoju ale przez to źle ułożona była lecz nie zauważyłem żadnych różnic tym bardziej czegoś niepokojącego - nie zmienia to faktu że jak tylko się dowiedziałem to założyłem dwie nowe na przód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szimo Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 (edytowane) Powiem krótko kolego. Nie ryzykuj bo to jest test szczęścia a możesz go nie mieć Tak na przyszłość happy_bmw Edytowane 9 Lipca 2013 przez Szimo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 jak dla mnie to pytanie kojarzy się z pytaniem w tym stylu ''czy bede miał dziecko??? bo pękła prezerwatywa podczas stosunku'' sory ale to coś w tym stylu:) a teraz do żeczy ... jedni mogą śmigać bez problemów i dowiadują się o tym na przeglądzie tak jak Wiśnia a innym rozetnie opone na autobanie.... odpowiedz sobie sam... ale jak dla mnie to jest ryzykowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziu0901 Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 wymień bo przy pękniętej sprężynie przestawia sie geometria i zetnie opony😃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi