Stifler Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Witam. Mam awarie a mianowicie dzisiaj odpalam auto a tu prosze Swieci ABS ASC iHamulec ręczny do tego jeszcze przy 100 km/h świruje licznik. Jeżeli ktoś wie coś na ten temat prosze pisac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 ja wiem tylko tyle, że u mnie jest to samo, z tym, że nie świruje mi licznik, też chętnie się coś dowiem na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodi Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 prawdopodobnie któryś z czujników pada,bądz zabrudzona bierznia,prędkość jest przeliczana z absu,często z prawego tyłu lecz to nie reguła, z absem zawsze sie zapala asc i wykrzyknik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 jedyna opcja podłączenia pod kompa i sprawdzenie który to z czujników padł. a czy ktoś z forumowiczów posiada sprzet do sprawdzenia i ewentualnie tez kasowania błędów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 prawdopodobnie czujnik skrętu Stifler u Ciebie dodatkowo świruje licznik więc w Twoim przypadku to on może być przyczyną, ale w obu waszych przypadkach trzeba podłączy c kompa i wtedy zdiagnozować problem, a może przypadkiem zmienialiście licznik? ja zajmuję się diagnostyką i naprawą elektroniki i elektromechaniki samochodowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 jaki koszt takiej operacji u ciebie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 U mnie nie zmieniali licznika ale koleś dopisywał mi vin bo miałem licznik z innego auta, potem zajął się modułem świateł , miało to trwać z 30min dlatego się zgodziłem, trwało to ok 2,5godz dlatego kazałem przerwać operację bo się spieszyłem do lekarza z żoną, no i od tego momentu świecą te kontrolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 U mnie nie zmieniali licznika ale koleś dopisywał mi vin bo miałem licznik z innego auta, potem zajął się modułem świateł , miało to trwać z 30min dlatego się zgodziłem, trwało to ok 2,5godz dlatego kazałem przerwać operację bo się spieszyłem do lekarza z żoną, no i od tego momentu świecą te kontrolki no to na poprawkę do niego jedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 już nie mam siły , byłem ze trzy razy, to nie ma zbytnio czasu to musiał wyjechać ,a to do szpitala do dziewczynylolol a ja myślę ,że się nie może obrobić tyle robót ma, gdyby to jeszcze było na miejscu, a to ze 36km od Namysłowa, chyba się musimy spotkać na jakimś spocie i Tobie dam zarobić :drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 ogarnął bym Ci to, ale mało w tamte rejony jeżdze, chyba że się w końcu wybiorę, a powiedz mi jeszcze po co on w LCMie grzebał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 też dopisywał vin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Dzisiaj odwiedziłem znajomego który ma kompa i wykazało że to czujnik ABS L/T jest uszkodzony i dla tego wszystko sie świeci.Jutro wymiana czujnika kasowanie wszystkich błędów i zobaczymy co bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi