Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnio dzieki pomocy forumowiczów udało mi sie kupic dosc zadbaną 316-stkę - spelnienie moich obecnych motoryzacyjnych marzen :D

Niestety dlugo nie nacieszylem sie bezproblemowym uzytkowaniem, otoz wczoraj po zamknieciu auta przez pilot, chcialem go z powrotem otworzyc- niestety odmowil posluszenstwa i do dzisiaj nie dziala. Czerwona lampka w pilocie swieci (wydaje mi sie ze dosc slabo,ale wczesniej nie zwracalem na to uwagi wiec moze tylko mi sie wydaje), centralny zamek kluczem otwiera i zamyka wszystkie drzwi,to samo od srodka przy drzwiach. W obu pilotach jest to samo- nie dzialają,a diody lekko zapalaja sie na czerwono,zapasowym nigdy nie probowalem otworzyc drzwi do wczoraj,wiec nie wiem czy dzialal.Wiem ze temat byl juz kilka razy na forum, wczoraj w nocy zwertowalem wszystkie tematy ale nie znalazlem satysfakcjonujacych mnie odpowiedzi.

A więc do rzeczy- co mnie interesuje:

- czy jest sens kupowac i samemu wymienic baterie do pilota? Boje sie ew. komplikacji- rozprogramowanie immo, ponowne kodowanie itp

- jesli tak to gdzie mogę taką dostać? U zegarmistrza czy znacie jakis tani sklep we Wroclawiu? (nie chce sie bawic w zamawianie przez neta)

- Co wedlug was moze byc przyczyną awarii?

- Jesli to nie bateria to gdzie moge to najlepiej i za rozsadne pieniadze naprawic? (czytalem cos o robaku na kurkowej - warto? moze polecacie innego magika?) Mieszkam w okolicach placu grunwaldzkiego, zalezy mi zeby nie jezdzic z glupim pilotem na drugi koniec miasta:P

Co do samego pilota to jest to cos takiego :

OBUDOWA PILOT KLUCZYK BMW E36 E38 E39 E46 Z3 NOWY (3156830399) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Dosc zajezdzony juz wizualnie, ten przycisk lock z trudem sie naciska,trzeba ta gumke mocno nacisnac "

do srodka" zeby zalapalo, unlock dziala sprawniej ale tez nie otwiera,wiec nie wiem czy to uszkodzenie mechaniczne...

Z tylu sciaga sie klape,sa 2 srubki i mozna dostac sie do baterii,wyciagnalem ją w razie czego z kluczyka zapasowego zeby dzisiaj kupic na probe nową,tylko boje sie grzebac w glownym pilocie,a zapasowy nie wiem czy dziala.

teraz podchodze z glupa do auta i pilot dziala.5 razy od strony pasazera otworzylem/zamknalem,poszedlem od kierowcy- nie dziala. Z tylu- dziala, znowu od pasazera - nie dziala. Wrocilem za 10min dziala z kazdej strony. To chyba jednak bateria.

No chyba ze jakis czujnik swiruje- gdzie cos takiego w ogole sie znajduje ?

Edytowane przez drxz