drxz Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Witam, ostatnio dzieki pomocy forumowiczów udało mi sie kupic dosc zadbaną 316-stkę - spelnienie moich obecnych motoryzacyjnych marzen Niestety dlugo nie nacieszylem sie bezproblemowym uzytkowaniem, otoz wczoraj po zamknieciu auta przez pilot, chcialem go z powrotem otworzyc- niestety odmowil posluszenstwa i do dzisiaj nie dziala. Czerwona lampka w pilocie swieci (wydaje mi sie ze dosc slabo,ale wczesniej nie zwracalem na to uwagi wiec moze tylko mi sie wydaje), centralny zamek kluczem otwiera i zamyka wszystkie drzwi,to samo od srodka przy drzwiach. W obu pilotach jest to samo- nie dzialają,a diody lekko zapalaja sie na czerwono,zapasowym nigdy nie probowalem otworzyc drzwi do wczoraj,wiec nie wiem czy dzialal.Wiem ze temat byl juz kilka razy na forum, wczoraj w nocy zwertowalem wszystkie tematy ale nie znalazlem satysfakcjonujacych mnie odpowiedzi. A więc do rzeczy- co mnie interesuje: - czy jest sens kupowac i samemu wymienic baterie do pilota? Boje sie ew. komplikacji- rozprogramowanie immo, ponowne kodowanie itp - jesli tak to gdzie mogę taką dostać? U zegarmistrza czy znacie jakis tani sklep we Wroclawiu? (nie chce sie bawic w zamawianie przez neta) - Co wedlug was moze byc przyczyną awarii? - Jesli to nie bateria to gdzie moge to najlepiej i za rozsadne pieniadze naprawic? (czytalem cos o robaku na kurkowej - warto? moze polecacie innego magika?) Mieszkam w okolicach placu grunwaldzkiego, zalezy mi zeby nie jezdzic z glupim pilotem na drugi koniec miasta:P Co do samego pilota to jest to cos takiego : OBUDOWA PILOT KLUCZYK BMW E36 E38 E39 E46 Z3 NOWY (3156830399) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Dosc zajezdzony juz wizualnie, ten przycisk lock z trudem sie naciska,trzeba ta gumke mocno nacisnac " do srodka" zeby zalapalo, unlock dziala sprawniej ale tez nie otwiera,wiec nie wiem czy to uszkodzenie mechaniczne... Z tylu sciaga sie klape,sa 2 srubki i mozna dostac sie do baterii,wyciagnalem ją w razie czego z kluczyka zapasowego zeby dzisiaj kupic na probe nową,tylko boje sie grzebac w glownym pilocie,a zapasowy nie wiem czy dziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Bateryjka albo bezpiecznik. Sprawdz bezpieczniki, mialem kiedys podobny problem ale z dokladanym centralnym i alarmem. Zrobilo mi sie zwarcie na kablach i calyczas palil sie bezpiecznik od centralki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 spróbuj p[odejść do szyby z pilotem czy lepiej łapie to może być przyczyna baterii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drxz Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 (edytowane) teraz podchodze z glupa do auta i pilot dziala.5 razy od strony pasazera otworzylem/zamknalem,poszedlem od kierowcy- nie dziala. Z tylu- dziala, znowu od pasazera - nie dziala. Wrocilem za 10min dziala z kazdej strony. To chyba jednak bateria. No chyba ze jakis czujnik swiruje- gdzie cos takiego w ogole sie znajduje ? Edytowane 29 Czerwca 2013 przez drxz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 u mnie jest w samych rogach przy suficie nie da się tego nie zauważyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zmień baterie. Ja u siebie miałem podobnie. Po zmianie było gitarahappy_bmw Nic się nie rozkoduje. Ostrożnie otwórz wymień złóż i git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drxz Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 czy baterie w tym pilocie moga sie w jakis sposob ladowac? nie wyglada mi to na akumulatorek, a od wczoraj pilot dziala ok,nawet z ok 10 m lapie bez problemu. Wyglada to tak jakby albo bateria sie troche "podladowala" albo cos nie stykalo ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 10 m to trochę mało mój łapie lekko 30 m zmień baterie nie kombinuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi