arbuz229 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Witam dzisiaj zobaczyłem żę moja e46 coś kuleje jak jest odpalona wcisne sprzęgło obroty pujdą troche do gury ale jak puszcze sprzęgło obroty opadną a po 3 sekundach jest takie spadnięcie oborów do poziomu 450 -500 i się podnoszą i czasami minimalnie falują na wciśniętym sprzęgle obroty nie falują co może być przyczyną ?? na wciśnięty jest w ok autko to e46 325i lpg po lift Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Spzręgło, może łożysko oporowe. A nie huczy przy nie wciśniętym sprzęgle, a cichnie po jego wciśnięciu. Nic nie dzwoni na postojku z okolic skrzyni lub przy gaszeniu auta bez wciśniętego sprzęgła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arbuz229 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 właśnie nie chuczy nic nie bijw pedał sprzęgła nie bije dźwięk się wcale nie zmienia po wciśnięciu czy puszczeniu sprzęgła i przy gaszeniu cz odpalaniiu nic nie dźwięczy stało się to chyba z dnia na dzień bo wcześniej tak się nie zachowywało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 to masz a lpg i na pb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arbuz229 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 włąśnie sprawdzałem i na na pb raczej się tak nie dzieje tylko po wciśnięciu sprzęgła,obroty minimalnie pujdą do góry i tak trzyma czyli ok ale na lpg występuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 no to jedz na regulacje gazu :bag: logicznie jak cos nie wystepuje na pb a wystepuje na lpg to wina ustwienia lub jakiejs czesci w lpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arbuz229 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 no właśnie nie do końca bo z 3 dni temu wróciłem od gazownika 2 razy podpinał pod komputer ustawiał jakiś wielkich zmian nie widziałęm dopiero wczoraj zaczeło się tak dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arbuz229 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 troche jeździłem po mieście i na pb i na lpg nic takiego się nie działo a nic nie robiłem ale za to dojechałem pod dom zaczeły same z siebie obroty mocno falować 400 900 potem już to nie występowało z błędów tylko 227 i 228 ale zobaczy wymieniłem wszystkie cewki mam komplet z m52 i jest bez zmian ale zobaczyłem że jak chcę dać bardzo delikatnie gaz to słychać jak zaciąga (chyba przepustnica) powietrze i się przydławia i obroty gwałtonie spadają jak dam odrazu dużo gazu to przydłąwi i sie wkręci albo strzeli w dolot tak się zastanawiam czy to nie przez zawór disa przydławia auto powinien być zamknięty a ja mam cały czas otarty ale jak auto pracuje np w garażu to czuć wyraźnie zapach benzynki taki nie dopalony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arbuz229 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Teraz jak pojeździłem z 2 -3 dni tylko na pb wydaje mi się żę na pb lepiej już jeździ przedewszystkim co dziwne przestał szarpać przy ruszaniu i w końcu nie ma takiego szarpnięcia jak zdejme noge z gazu teraz pytanie dla czego?? co prawda strzela dalej w dolot zaraz po odpalenie( ale tylko jak mocno gwałtownie wcisne pedał gazu na luzie) ale wydaje mi się żę troszkę mniej strzeal niż wcześniej co możę to powodować lpg zaśmieca mape czy jak pare dni temu wróciłem od gazownika sterownik stag 300 wtryski hana black Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi