Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dzisiaj zobaczyłem żę moja e46 coś kuleje jak jest odpalona wcisne sprzęgło obroty pujdą troche do gury ale jak puszcze sprzęgło obroty opadną a po 3 sekundach jest takie spadnięcie oborów do poziomu 450 -500 i się podnoszą i czasami minimalnie falują na wciśniętym sprzęgle obroty nie falują co może być przyczyną ?? na wciśnięty jest w ok autko to e46 325i lpg po lift

właśnie nie chuczy nic nie bijw pedał sprzęgła nie bije dźwięk się wcale nie zmienia po wciśnięciu czy puszczeniu sprzęgła i przy gaszeniu cz odpalaniiu nic nie dźwięczy stało się to chyba z dnia na dzień bo wcześniej tak się nie zachowywało

troche jeździłem po mieście i na pb i na lpg nic takiego się nie działo a nic nie robiłem ale za to dojechałem pod dom zaczeły same z siebie obroty mocno falować 400 900 potem już to nie występowało z błędów tylko 227 i 228 ale zobaczy wymieniłem wszystkie cewki mam komplet z m52 i jest bez zmian ale zobaczyłem że jak chcę dać bardzo delikatnie gaz to słychać jak zaciąga (chyba przepustnica) powietrze i się przydławia i obroty gwałtonie spadają jak dam odrazu dużo gazu to przydłąwi i sie wkręci albo strzeli w dolot tak się zastanawiam czy to nie przez zawór disa przydławia auto powinien być zamknięty a ja mam cały czas otarty ale jak auto pracuje np w garażu to czuć wyraźnie zapach benzynki taki nie dopalony

Teraz jak pojeździłem z 2 -3 dni tylko na pb wydaje mi się żę na pb lepiej już jeździ przedewszystkim co dziwne przestał szarpać przy ruszaniu i w końcu nie ma takiego szarpnięcia jak zdejme noge z gazu teraz pytanie dla czego?? co prawda strzela dalej w dolot zaraz po odpalenie( ale tylko jak mocno gwałtownie wcisne pedał gazu na luzie) ale wydaje mi się żę troszkę mniej strzeal niż wcześniej co możę to powodować lpg zaśmieca mape czy jak pare dni temu wróciłem od gazownika sterownik stag 300 wtryski hana black