młody91 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Siemanko koledzy mam pewien problem z wodą w aucie. Chodzi o to ze miałem nie szczelne maty wygłuszające z tyłu na drzwiach i jak woda leciała po drzwiach to waliła do środka. Podkleiłem je dokładnie wyjełem cała tapicerke gąbka była okropnie mokra, wysuszyłem ją i pojechałem na myjnie i lalem woda i nie było przecieku zadnego wiec zamontowalem tapicere. Dziś z ciekawosci odpielem plastki i sprawdziłem gąbke i jest mokra od spodu. Z kad ta woda dodam ze z przodu jest sucho a i korki w podłodze sa szczelne. Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 O ile dobrze wysuszyłeś gąbkę i wszystkie zamięknięte elementy to oznacza, że jednak gdzieś ta woda się dostaje.A tak dokładniej to w którym miejscu jest najbardziej mokra, bo tak trochę niejasno opisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młody91 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 (edytowane) mokra jest przy słupku, na całym srodku pod nogami, mówię a samym tyle;/ a co do gabki byla naprawde dokladnie wysuszona czy moze miec cos wspolnego z tym klima?? Edytowane 26 Czerwca 2013 przez 5oul edytuj posty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Raczej nie, gdyz jakby ci szczelila to bys mial mokro z przodu. miałem nie szczelne maty wygłuszające z tyłu na drzwiach i jak woda leciała po drzwiach to waliła do środka Nie bardzo rozumiem jak mogla leciec do kabiny? Jak juz to powinna leciec do drzwi a z drzwi na zewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młody91 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 (edytowane) normalnie kolego prawie w kazdym jest tak samochodzie jak jest deszcz to woda spływa po drzwiach tzn po szybie i w srodku drzwi sobie płynie a na koncu kanałem odpływowym i na zewnztrz. Jezeli mata była odklejona ktora jest pod tapicerką (boczkiem) to wodla leci do środka pod boczkiem potem po progu no i pod dywanik a np woda leci gdzis od przodu i spływa sobie do tyłu i robi sie kałuza bo z tyłu jest najnizszy punkt przeciez? niewiem koledzy kombinuje jak moge. chyba trzeba rozebreac cały srodek i lac wode z weza po aucie. Edytowane 26 Czerwca 2013 przez 5oul OST nr 1 - ŁĄCZ POSTY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Jest to jakaś metoda, ale nawet gdyby leciało z przodu na tył to i tak mimowolnie gąbka nasiąknęła by wodą też z przodu. Ale skoro przy słupku masz mokro tu zacząłbym poszukiwania, może jednak zacieka gdzieś z spod drzwi. Szkoda rozwalać całą tapicerkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 A moze szybe przednia miales wymieniana i zle klej polozyli? Albo kanaliki pozatykane pod maska na podszybiu i sie przelewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młody91 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 powiem Ci tak szyba jest orginalna nie wymieniana, ale nie zagladałem do kanalików pod maska powiedz mi gdzie one sie znajduja musze zdjac wycieraczki gdzie sa odpływy jakkies moze kratki pod akumulatorem ??? A co do tapicerki zdemontuje ja wiesz pomalutku na spokojnie w sumie top troche roboty ale po pierwsze wysusze gabke po drugie bedzie bardzo widoczne gdzie woda leci. Pomecze sie ale mysle ze warto bo kocham swoj samochód happy_bmw i chce aby było wszystko ok kuog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Kanały masz pod filtrami pyłkowymi pod maską. Nie musisz demontować wycieraczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Tak jak Tomasso12 pisze. Ja mialem kanaliki pozatykane w A6 i woda sie zebrala do polowy tej grodzi ale na szczescie nie poleciala do srodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młody91 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 (edytowane) ok zajze tam dzis no i kanały są drozne niezapchane Edytowane 27 Czerwca 2013 przez 5oul OST2 i ostatni - edytuj posty bo zarobisz bana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młody91 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 czy w słupkach srodkowych jest jakies odprowadzenie wody??? Dodam ze niema szyber dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młody91 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 halo pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 To niestety przypadłość e46.Często woda dostaje się między podłogę a dywanik przez dziury mocujące dywaniki lub korki gumowe do konserwacji progów.Czasem wystarczy niewielka ilość wody by wykładzina wchłonęła ją . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młody91 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 tomasso wspominales cos o kanallikach odpływowych pod maska pod filtrem przeciwpyłkowym, czy to chodzi o te dwie gumore rurki co skierowane sa w strone przedniej szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 (edytowane) Z tych rurek wpada woda , natomiast na dole kanału pod filtrem powinien być otworek, na zewnątrz karoserii. Czasem zawala się liśćmi i błotem co powoduje jego niedrożność.Temat ściągnięty z forum, żywcem skopiowany nawet z błędami ortograficznymi, ale przecież nie o to chodzi:"miałem podobny problem mianowicie wody z lewej strony było tyle ze jak lało dłużej to miałem staw w środku a rozwiązałem problem przez przypadek gdy wycieraczka mi się zapiekła i musiałem ją naprawić opisuje którędy woda leje sie do środka woda leje sie po mechanizmie od wycieraczki wprost do wentylatora dmuchawy a z wentylatora dmuchawy prosto do środka samochodu uszczelniłem mechanizm wycieraczki i mam spokuj już ponad pół roku zero wody w środku samochodu" Edytowane 30 Czerwca 2013 przez tomasso12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młody91 Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 tomasso powiem Ci tak jedna wycieraczka jest no prawie na środku prawda, wiem ze pod nia uszczelka jest troszke odklejona bo woda kapie nie duzo ale kapie i filtr przeciwpyłkowy jest troszke mokry a nie powinien wcale prawda?. Drugie pytanko wszystko fajnie napisales mi o tym odpływie dzieki ale powiedz mi czy jak sciagne podszybie wycierczki zeby je uszczelnic to znajde ta dziurke w karoseri ktora odprowadza wode na zewnatrz nie bardzo wiem gdzie jej szukać myslałem ze jak woda wylatuje z tych dwoch rurek to leci sobie juz bezposrednio na zewnatrz, przeciez to jest pod maska za silnikiem teoretycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi