Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko koledzy mam pewien problem z wodą w aucie. Chodzi o to ze miałem nie szczelne maty wygłuszające z tyłu na drzwiach i jak woda leciała po drzwiach to waliła do środka. Podkleiłem je dokładnie wyjełem cała tapicerke gąbka była okropnie mokra, wysuszyłem ją i pojechałem na myjnie i lalem woda i nie było przecieku zadnego wiec zamontowalem tapicere. Dziś z ciekawosci odpielem plastki i sprawdziłem gąbke i jest mokra od spodu. Z kad ta woda dodam ze z przodu jest sucho a i korki w podłodze sa szczelne. Pomocy

Raczej nie, gdyz jakby ci szczelila to bys mial mokro z przodu.

miałem nie szczelne maty wygłuszające z tyłu na drzwiach i jak woda leciała po drzwiach to waliła do środka

Nie bardzo rozumiem jak mogla leciec do kabiny? Jak juz to powinna leciec do drzwi a z drzwi na zewnatrz

normalnie kolego prawie w kazdym jest tak samochodzie jak jest deszcz to woda spływa po drzwiach tzn po szybie i w srodku drzwi sobie płynie a na koncu kanałem odpływowym i na zewnztrz. Jezeli mata była odklejona ktora jest pod tapicerką (boczkiem) to wodla leci do środka pod boczkiem potem po progu no i pod dywanik :)

a np woda leci gdzis od przodu i spływa sobie do tyłu i robi sie kałuza bo z tyłu jest najnizszy punkt przeciez? niewiem koledzy kombinuje jak moge. chyba trzeba rozebreac cały srodek i lac wode z weza po aucie.

Edytowane przez 5oul
OST nr 1 - ŁĄCZ POSTY!

Jest to jakaś metoda, ale nawet gdyby leciało z przodu na tył to i tak mimowolnie gąbka nasiąknęła by wodą też z przodu. Ale skoro przy słupku masz mokro tu zacząłbym poszukiwania, może jednak zacieka gdzieś z spod drzwi. Szkoda rozwalać całą tapicerkę

powiem Ci tak szyba jest orginalna nie wymieniana, ale nie zagladałem do kanalików pod maska powiedz mi gdzie one sie znajduja musze zdjac wycieraczki gdzie sa odpływy jakkies moze kratki pod akumulatorem ??? A co do tapicerki zdemontuje ja wiesz pomalutku na spokojnie w sumie top troche roboty ale po pierwsze wysusze gabke po drugie bedzie bardzo widoczne gdzie woda leci. Pomecze sie ale mysle ze warto bo kocham swoj samochód happy_bmw i chce aby było wszystko ok kuog

Z tych rurek wpada woda , natomiast na dole kanału pod filtrem powinien być otworek, na zewnątrz karoserii. Czasem zawala się liśćmi i błotem co powoduje jego niedrożność.Temat ściągnięty z forum, żywcem skopiowany nawet z błędami ortograficznymi, ale przecież nie o to chodzi:"miałem podobny problem mianowicie wody z lewej strony było tyle ze jak lało dłużej to miałem staw w środku a rozwiązałem problem przez przypadek gdy wycieraczka mi się zapiekła i musiałem ją naprawić

opisuje którędy woda leje sie do środka

woda leje sie po mechanizmie od wycieraczki wprost do wentylatora dmuchawy a z wentylatora dmuchawy prosto do środka samochodu

uszczelniłem mechanizm wycieraczki i mam spokuj już ponad pół roku zero wody w środku samochodu"

Edytowane przez tomasso12

tomasso powiem Ci tak jedna wycieraczka jest no prawie na środku prawda, wiem ze pod nia uszczelka jest troszke odklejona bo woda kapie nie duzo ale kapie i filtr przeciwpyłkowy jest troszke mokry a nie powinien wcale prawda?. Drugie pytanko wszystko fajnie napisales mi o tym odpływie :) dzieki ale powiedz mi czy jak sciagne podszybie wycierczki zeby je uszczelnic to znajde ta dziurke w karoseri ktora odprowadza wode na zewnatrz nie bardzo wiem gdzie jej szukać myslałem ze jak woda wylatuje z tych dwoch rurek to leci sobie juz bezposrednio na zewnatrz, przeciez to jest pod maska za silnikiem teoretycznie.